ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Farah Abadi tackar nej – veckor efter avslöjandet om Melodifestivalen

15 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Farah Abadi och Oscar Zia
Farah Abadi är en välkänd programledare i både tv och radio.
Nu kan Farah avslöja avhoppet – bara veckor efter avslöjandet om Melodifestivalen 2023
Annons
5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper RönndahlBrand logo
5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper Rönndahl

Den omtyckta tv och radioprogramledaren Farah Abadi, 34, har setts i program som På spåret, som programledare för Melodifestivalen förra året och mellan 2017 och 2020 var hon en av tre programledare som under en veckas tid låste in sig i Musikhjälpens glasbur.

Farah Abadi bekräftad programledare för Melodifestivalen 2023

Under hösten spekulerades det vilt om vilka som skulle få leda Melodifestivalen 2023. När programledarna presenterades stod det klart att Farah ännu en gång fick förtroendet att leda musiktävlingen, tillsammans med komikern Jesper Rönndahl, 43, som ska leda programmet för första gången.

Jesper har vid ett tidigare tillfälle berättat för Hänt om hans känslor kring programledarerbjudandet. Vid tidpunkten för intervjun berättade han att det inte alls var självklart att tacka ja, men att det efter ett tag blev det. Vidare berättar han:

Annons

– Jag aldrig har varit i den här ”showbusinessen” innan, och då så kände jag så här ”passar jag där?”, och då sa de till mig att ”det gör du för att ditt uppdrag är att vara rolig och jag har koll på lite programlederi, det kan jag, sade Jesper då.

För Farah var det däremot en självklarhet att tacka ja till erbjudandet om att återigen leda Melodifestivalen och hon har tidigare berättat om hennes reaktion när samtalet kom:

– De ringde, och så sa de så här ”vi tyckte du var jättebra förra året”, jag ba ”ja?” och så ett till ”jaaa?” och så bara ”vill du göra det igen?”, absolut sa ja, har hon tidigare sagt till Hänt.

Farah Abadis avslöjande om Musikhjälpen: ”Jag kommer dyka upp”

Farah var även en uppskattad programledare under åren i Musikhjälpen. Under fyra år kunde vi följa henne i buren.

Annons

Sedan 2008 har glasburen i Musikhjälpen flyttat runt till olika städer i Sverige och har genom åren haft en rad olika teman och programledare.Värdstaden för i år är ingen mindre än Göteborg, som för fjärde året fått det prestigefyllda uppdraget. Glasburen placerades i Göteborg 2009, 2011 och 2013 och i år kan man hitta buren på Kungstorget.

Sveriges radio kunde i förra veckan avslöja att årets tema är "För en tryggare barndom på flykt från krig". Cirka 40 miljoner barn och unga uppskattas befinna sig på flykt, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR.

Spekulationerna kring vilka profiler som under en veckas tid ska låsa in sig i buren har ännu inte bekräftats av Sveriges radio. I en intervju avslöjades Farahs roll i årets program.

På frågan om det blir någon Musikhjälpen för henne i år svarar hon:

– Det blir ingen Musikhjälpen för mig i år, men jag kommer dyka upp. Så om man vill se mig där så kommer jag vara med på något sätt, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Förra året tyckte jag det var svinsorgligt att jag inte var med och jag saknade det jättemycket. I år tycker jag det är jätteskönt, jag kan sova, äta och vara ifred.

Musikhjälpen har premiär den 12 december och håller på till den 18 december. Sändningen från glasburen i Göteborg går att se på SVT Play.

FOTO: Nils Petter Nilsson/ TT, Karin Törnblom/TT

Annons