Får Ensam i vildmarken en säsong 2? Discovery+ svarar

<i>Ensam i vildmarken</i>, discovery+ 2021

Den 23 februari 2021 hade storsatsning Ensam i vildmarken premiär på discovery+.
Men kommer programmet att få en uppföljande säsong?
Discovery+ svarar Hänt.
Slå på ljud

Realityserien Ensam i vildmarken hade premiär den 23 februari 2021. Serien består av nio avsnitt varav det sista avsnittet sändes under förra veckan. Programmet är baserad på den amerikanska serien Alone från History Channel. När Alone hade premiär 2015 var det en fullkomlig succé. Programmet belönades till och med för ett pris för sitt nytänkande format av The National Association of Television Program Executives (NATPE) i USA.

Alla deltagare i <i>Ensam i vildmarken</i> 2021
FOTO: Discovery Networks Sweden

I den svenska upplagan, Ensam i vildmarken, är det åtta deltagare som är helt ensamma ute i den nordnorska vildmarken, utav dessa åtta deltagare är fyra kvinnor och fyra är män. Programmet går ut på att deltagarna måste jaga och hitta vatten för att överleva.

Om Ensam i vildmarken

Den exekutiva producenten för Ensam i vildmarken utvecklar vad programmet handlar om i ett pressmeddelande från Discovery Network Sweden:

– Att delta i Ensam i vildmarken är inte för vem som helst. Det är total isolering. En ständig kamp mot att inte svälta, förfrysa och överleva i en natur där du ska handskas med rovdjur runt omkring dig. Våra deltagare går verkligen sitt livs match mot Moder Natur. Jag är otroligt imponerad över våra deltagare och samtidigt övertygad om det här kommer att gå hem hos tittarna på discovery+, säger Mattias Askergren, exekutiv producent för Ensam i vildmarken på discovery+.

Discovery+ svarar på om Ensam i vildmarken får en andra säsong

Succéserien på discovery+ börjar lida mot sitt slut och nu undrar många om det blir en säsong 2 av tv-programmet. Vi på Hänt har frågat de ansvariga om det blir en andra säsong av realityserien. Discovery+ PR-chef Sanna Gollne svarade följande:

LÄS MER: Farmen-Philip flyr från Sverige – därför vill han dejta Darin
NU GRATIS

– Vi kan se att våra tittare älskar programmet, vad gäller en andra säsong är det dock för tidigt att säga något om. Jag får återkomma till dig lite längre fram helt enkelt, svarar Sanna Gollne PR-chef discovery+ och Discovery Networks Sweden.

Så det enda vi kan göra nu är att hålla tummarna för att Ensam i vildmarken kommer tillbaka så snart som möjligt med en sprillans ny säsong.

Hela första säsongen av Ensam i vildmarken går fortfarande att streama på discovery+.

LÄS OCKSÅ: Joacim Ricklings starka ord till Caroline Kejbert efter bilden med Wilda

LÄS OCKSÅ: Får komediserien Bert en säsong till? C More svarar

FOTO: Discovery Networks Sweden

SENASTE NYTT!