Familjens oro för GW:s hälsa – efter viktnedgången

Leif GW Persson har gjort stora framsteg de senaste månaderna, när det gäller hans hälsa. På bara några månader har han gått ner hela 25 kilo, men trots detta är familjen fortsatt orolig för tv-profilens hälsa.

Det var i början av året som Leif GW Persson, 72, gick ut med att han skulle gå ner 50 kilo innan årets slut. På bara några månader har han kommit halvvägs, men under midsommar drabbades han av ett bakslag. GW dricker sedan en tid tillbaka alkohol halvårsvis, vilket han började med efter ett läkarbesök för några år sedan, där läkaren pekade på att han behövde ta tag i sin hälsa på riktigt om han vill leva ett tag till.

– Det var många år sedan, och då slutade jag dricka halvårsvis. Och det var väl bra det, annars hade det inte varit mycket kvar. Men jag dricker mindre och mindre faktiskt, på den andra halvan av året, konstaterar Leif GW Persson till Expressen.

Men att han enligt tradition återupptagit drickandet, tyder inte på att han gett upp målet med viktnedgången.

– Jag sa ju att jag skulle gå ner 50 kilo, jag ville sätta press på mig, den ambitionen har jag kvar. Det finns ju ställen man kan lägga in sig på i värsta fall, där man får en skål soppa per dag, säger han.

Läs också: Christer Sjögren: ”Jag är befriad från alkoholsdjävulen”

Men trots att GW numera är 25 kilo lättare och fortfarande säger sig vara motiverad till att gå ner resterande 25 kilo för att uppnå sitt mål, är hans familj oroliga för hans mående.

– De säger det vanliga: “Du måste ta det lugnt”, förklarar han.

Och på frågan om det hela beror på om de tycker att han jobbar för mycket, svarar han så här:

– Ja, det gör jag ju. Jag behöver ju inte jobba för att försörja mig, men det är svårt att låta bli att jobba när du är väldigt intresserad av något, och har alla möjligheter i världen att jobba med just det. Då blir det knepigt, säger han till Expressen.

Men det är inte bara det intensiva arbetet som gör familjen oroliga. De bekymrar sig även om att han gått tillbaka till sina gamla alkoholvanor.

– Ibland har de synpunkter på att jag dricker. Det är ju av omsorg. Och visst, om jag kunde låta bli det så, men det är lite knepigt. Missbruk är svårt, men jag jobbar med det, jag är medveten om det, och det är ju en förutsättning. Jag försöker sköta det så långt det går själv, men annars har jag ju läkare, säger han.

Läs också: Leif GW Persson avslöjar metoden bakom viktraset

Malin Persson Giolito berättar om hur hon själv påverkats av pappans missbruk.

Leif GW Persson har länge varit öppen med sitt alkoholmissbruk.

Leif GW Persson i Skavlan 2015.

Under hösten är Leif GW Persson aktuell med programmet "GW:s mord".

GW under en boksignering förra året.

Foto: IBL

Senaste nytt