TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Familjens hyllning efter Adam Alsings död – nytt initiativ

07 aug, 2020 
Sofia Alsing om sorgen – känslosamma orden efter Adams plötsliga bortgång
Adam Alsings familj och närmsta vänner hyllar nu programledaren med ett nytt initiativ.
Efter hans tragiska bortgång i sviterna av Covid-19, har Adam nu fått en stiftelse i sitt namn – Adams Minne.
Annons
Vila i frid Adam AlsingBrand logo
Vila i frid Adam Alsing

I våras kom beskedet som fick hela Sverige att stanna upp för en sekund. Den folkkäre programledaren Adam Alsing har avlidit, i sviterna av Covid-19. Den tragiska bortgången sörjs fortfarande av hela Sverige.

I höst hedras programledaren genom tv-programmet som blev det sista han medverkade i – Top Gear Sverige.

Adam Alsing Top Gear Sverige
FOTO: Erik Simander/TT

Ny stiftelse – till minne av Adam

Aftonbladet rapporterar nu att även Adam Alsings vänner och familj valt ett fint sätt att hedra honom på. De har startat en ny stiftelse – Adams Minne. Syftet med den nya stiftelsen är att ett stipendium ska delas ut till en mediepersonlighet som har fortsatt att verka – i sann anda för Adam.

Adam Alsings familj, frun Anette Alsing och sönerna Sebastian Alsing och Kasper Alsing, har tagit initiativet till detta tillsammans med sportjournalisten Patrick Ekwall och kändistränaren Boris Kuzmic.

Annons

Vem får stipendiet?

– Personen som tilldelas stipendiet ska verka i Adams anda och det ska gå till en mediepersonlighet, men sannolikt någon inom radio eller tv, berättar Patrick Ekwall för Aftonbladet. Han fortsätter:

– Vår förhoppning är såklart att Adams nerver ska leva vidare, vi vill gärna det. Men också att det blir ett aktat stipendium i vår bransch som kanske till och med saknas idag.

Anette Alsings ord om stiftelsen

Anette Alsing meddelar till Aftonbladet att familjen känner en oerhörd tacksamhet gentemot all den värme som de fått från så många fina människor.

”Vi kämpar fortfarande med en enorm saknad och det får vi leva med i resten av våra liv. Adam kommer vi inte att få tillbaka, men kärleken vi fått gör det lite enklare att ta sig vidare. Vår förhoppning är att stiftelsen Adams Minne blir en möjlighet för oss alla att ta vara på alla ljusa ögonblick ”.

Adam Alsing och hustrun Anette Alsing
FOTO: Karin Törnblom/TT

Kända namn bland ambassadörerna

Det finns redan en hel del ambassadörer för stiftelsen, och däribland många kända namn. Bland annat Agneta Sjödin, TV4-profilen Steffo Törnquist, Gry Forssell, Hans Wiklund, Anders Timell och Martin Björk.

– Vi har valt att kontakta en hel del människor som vi vet att Adam gillade och som stod honom nära, säger Patrick Ekwall till Aftonbladet.

Mer om stiftelsen kan du läsa här.

FOTO: TT

Annons