LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Familjen annorlunda"-paret kastades ut från förlossningen

20 apr, 2017 
Malin Ljung
Madeleine och Mikael Ilmrud hade varit på förlossningen i 17 timmar och kände att snart skulle bebisen komma ut – då kastades de ut från avdelningen på grund av att de vägrade ta hål på vattnet. En timme senare föddes deras dotter.
Annons

När Madeleine, 34, och Micke Ilmrud, 38, kända från TV4:s “Familjen annorlunda”, skulle föda sitt tionde barn för några veckor sedan blev det inte som de föreställt sig.

Tv-mamman delar nu med sig av upplevelsen, och det är med viss besvikelse hon kan konstatera att de kastades ut från förlossningen. Trots att förlossningsarbetet hade pågått i nästan ett dygn och de hade varit inskrivna på avdelningen i drygt 17 timmar. Enligt undersökningarna var hon cirka 6 centimeter öppen, men med nio födslar i bagaget kände Madeleine att det trots allt började närma sig slutet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

På sin blogg beskriver hon hur en barnmorska ville ta hål på hennes hinnor, för att skynda på förlossningen. Madeleine hade från början varit hård med att hon inte ville att detta skulle ske, på grund av att hon ville att det skulle få ta den tid det tog utan att stressa kroppen.

“Till slut fick jag två alternativ, antingen ta hål på vattnet och stanna kvar på förlossningen eller bli förflyttad till BB alternativt hem”, skriver hon på bloggen.

Annons

Besvikelsen över att inte bli hörd, men samtidigt övertygad om att inte skynda på, gjorde att hon motvilligt tvingades förflytta sig.

“Jag tittade på packningen och blev så himla ledsen över att personalen inte ville lyssna på mig, jag visste ju att hon skulle komma alldeles strax, jag kände att hela min kropp var redo. Men om jag inte gick med på att ta hål på vattnet så var det bara att gilla läget. Så vi fick ta med alla våra grejer och packning och gå till en annan avdelning. Jag blev så himla upprörd, och provocerad på något sätt“, skriver Madeleine.

 

Hon poängterar också att hon visste att det var på g, bebisen skulle inte stanna allt för länge. Ilmrud riktar skarp kritik mot förlossningspersonalens krav som inte gav något utrymme för hennes önskemål.

Annons

“Här har vi gått och väntat en hel dag och när jag väl börjar känna att jag inom kort kommer att föda barn så får jag inte stanna kvar!? Är vi kvinnor som ska föda barn på löpande band för att någon annan vill det!? Bara för att det är gynnsamt!? Gynnsamt att ta hål på vattnet!? Min livmoder hade inte kämpat med värkar i flera flera timmar, risken för att den skulle kollapsa var nog mycket liten.”

Och visst hade Madeleine rätt. Knappt 20 minuter efter att de kom till BB kände hon att det var dags, bebisen skulle snart komma ut.

“Jag var så himla arg och blev med det något tjurskallig. Hur kunde de skriva ut mig trots att jag sa att jag inte ville bli utskriven och förflyttad!?“, skriver hon.

Familjen Ilmrud på den tiden de var en niobarnsfamilj.

Snabbt förflyttades paret Ilmrud tillbaka till förlossningen, och en kort stund senare låg deras dotter på Madeleines mage. Lyckan av att äntligen få träffa sitt tionde barn överskuggades tyvärr av de besvikna känslor hon kände över hur de behandlats.

Annons

“Jag kände mig överkörd, var arg och samtidigt ledsen. Tänk om vi hade åkt hem istället, antagligen hade vi ju aldrig gjort det men hypotetiskt sätt, tänk om!? Då hade hon kommit i bilen.”, skriver Madeleine och fortsätter kritisera situationen:

“Men att känna sig överkörd och att bli flyttad på för att man inte velat göra som barnmorskan vill är bara väldigt ledsamt och tråkigt. På så sätt så var det inte alls en trevlig upplevelse och det var ju precis det här jag dessutom bad om från första början att jag skulle få slippa. Jag ville göra det på min sätt, inte bli tvingad att välja mellan två olika alternativ beroende på om jag ville stanna eller inte. Jag kände mig utkastad när jag skulle föda mitt barn!”.

Madeleine och Mikael stannade på BB en natt, sedan åkte de hem till storasyskonen Victor, 19, Oliver, 17, och William, 13, Engla-Freja, 10, Adam, 9, Charlie och Colin, 7, Tuva-Li, 4, och EmmyLou, 2. Det lilla nytillskottet är fortfarande namnlös, men hela familjen är överlyckliga.

Stort grattis önskar Hänt!

FOTO: Ibl

 

Annons