Familjen Annorlunda-mamman: "Ena tvillingen klarade sig inte"

Madeleine och Mikael Ilmrud ska bli föräldrar för tionde gången men det kunde ha blivit elva. Ett av fostren i magen i denna graviditet, klarade sig inte.

Nyligen kände sig Madeleine Ilmrud, 34, tröttare än vanligt och under en idrottstävling, Xtreme run, föll hon plötsligt ihop i svåra magsmärtor. Niobarnsmamman från tv-programmet ”Familjen Annorlunda” på TV4 fick snart två läkarbesked:

– Jag fick veta att jag var gravid och att jag var ganska långt gången – i vecka 13. Visst hade jag varit lite misstänksam, men jag och Micke hade ändå skyddat oss. Jag fick också veta att jag hade fått en blödning i magen till följd av slaget i magen som jag hade fått under loppet, säger Madeleine till Hänt.

mage20

Fick veta att hon väntade tvillingar men att ena fostret inte klarade sig. Nästa år föder hon familjens tionde barn.

Läkaren såg två foster fortsätter tv-profil.

– Jag väntade alltså tvillingar men det ena hade inte klarat sig. ”Åh Gud”, var första tanken. Sedan fick jag veta att fostret inte hade dött till följd av fallet. Ibland är det bara så naturen har sin gång, förklarar Madeleine.

Hon är stolt mamma till Emmylou, 2, Tuva-Li, 4, tvillingarna Charlie och Collin, 6, Adam, 8, Engla-Freja, 9, William, 12, Oliver, 17, och Victor, 19.

Hela familjen samlad!

Hela familjen samlad!

Det nya familjetillskottet är beräknat att komma i mitten av mars och Madeleine och Micke tycker att den här graviditeten är lika fantastisk som alla andra.

– När jag ringde Oliver och sa att han skulle bli storebror igen, sa han: ”Okej, men nu är det jag som får bestämma namn så det blir Casper med C”, skrattar Madeleine som själv tror att det är en flicka som sparkar i hennes mage.

Hon och Micke har varit ett par i elva års tid och för ett halvår sedan gick de igenom en äktenskapskris.

– Vi hade en kris som alla andra, men gick egentligen inte ifrån varandra, vi gav bara varandra utrymme, säger Madeleine som är helt klar med en sak: efter det tionde barnet blir det inga fler.

– Tio barn… Det är helt knasigt, egentligen! Nu räcker det!

LÄS OCKSÅ: Den här pappan syr fantastiska Disney-plagg till sina barn

Foto: IBL & Madeleines privata blogg