LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Familjen annorlunda-Madeleine mystiskt sjuk – läkarna förbryllade

28 maj, 2024 
De senaste månaderna har Familjen Annorlunda-Madeleine Ilmrud levt i en mardröm.
På sin blogg berättar Madeleine nu om skräcken i väntan på att utredas för cancer.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mirka Norrström om att leva singellivet som 13-barnsmammaBrand logo
Mirka Norrström om att leva singellivet som 13-barnsmamma

12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, 41, lärde vi känna i programmet Familjen annorlunda. Trots att realityserien inte längre sänds så har Madeleine idag en stor följarskara på sociala medier, och även på hennes blogg,

Nyligen delade tv-profilen ett längre blogginlägg där hon informerade läsarna om hur hon egentligen mått, efter en riktigt läskig upplevelse.

Madeleine Ilmruds mardröm: ”Kommer aldrig glömma”

Madeleine skriver att det hela började med att hon fick ont i magen och ryggen, så pass att hon till slut tvingades söka vård. Men läkaren såg ingen anledning till oro.

”Att jag hade gått ner 18 kilo på bara några månader var inget hon verkade oroa sig för. Men hon skickade ändå en remiss till röntgen så de kunde göra ett ultraljud på min lever och galla.”

Annons

Ultraljudet visade inget större fel, trots att Madeleine var i smärta. Men efter ett besök hos en annan läkare fick Madeleine ta nya tester.

”Efter någon vecka ringde läkaren och berättade att mina trombocyter fortsatt var höga... Hon berättade även att hon planerade en remiss till enheten samordnad cancerutredning, och en remiss till mammografi.”, skriver hon och fortsätter:

”Det samtalet var bland det värsta jag fått. Kommer aldrig glömma 28 november, för det var då hon ringde.”

Madeleine Ilmrud fick äntligen beskedet: ”Ville bara gråta”

Efter det följde en lång och jobbig tid för 12-barnsmamman, i väntan på svar.

”Följande veckor var hemska, på flera olika sätt. Jag kände nog verkligen efter hur jag mådde alldeles för mycket, fick en del katastroftankar. Tänk om det var sista julen jag skulle fira med familjen?”

Annons

Men till slut fick hon beskedet – Madeleine behövde inte längre åka på cancerutredning.

”Jag ville bara gråta… Alla dessa månader med ångest, och rädsla över att det värsta skulle komma. Det gör en människa trasig på något vis. Skulle jag då inte behöva lämna min lilla bebis? Min lille Deus, som jag har grubblat över hur han skulle komma ihåg mig om jag inte skulle finnas mera. Och alla de andra barnen.”

Läkaren som var i kontakt med Madeleine hade nämligen glömt att ge henne beskedet.

”Jag ber om ursäkt, förlåt mig. Jag skulle ju ha ringt dig och berättat men jag glömde totalt bort det! Hon hade pratat med de i Linköping och de tyckte inte det fanns tillräckligt starka misstankar om sjukdom så därför såg de ingen anledning för mig att komma dit.”

Hänt har sökt Madeleine.

FOTO: Instagram / Youtube

Annons