LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fabian Thingwall avslöjar stora ändringen i Robinson 2020

25 maj, 2020 
Fabian Thingwall och Anders öfvergård
Fabian Thingwall känner sig besviken på programledaren Anders Öfvergårds tilltag i Robinson 2020.
För Hänt avslöjar han nu deltagarnas kritik mot programledaren – som enligt honom fick produktionen att ändra om.
– Jag hade förväntat mig mer av honom, säger Fabian.
Annons
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick seBrand logo
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick se

Robinson 2020 är slut för i år och Michael Björklund tog under söndagskvällen hem titeln som vinnare. Någon annan som tog sig långt i tävligen är Fabian Thingwall. Efter sin medverkan i programmet har Fabian fått en hel del frågor kring äventyret i Fiji.

Vad var det största problemet på Fji förutan matbristen?”, skriver en följare till Fabian på Instagram.

Fabians ord om Anders Öfvergård

Detta varpå Fabian svarar med en bild på programledaren Anders Öfvergård. När Hänt når Fabian berättar han mer om piken mot Robinson-profilen.

– Den bilden var lite ironisk också för att han höll upp mitt namn i det örådet som jag åkte ut. Men sen kan jag tycka i efterhand att han var lite för opersonlig. Jag hade förväntat mig mer av honom, säger Fabian och fortsätter:

– I början försökte han skapa mer problem mellan oss deltagare än vad vi ville. Det var mycket frågor som skulle göra att vi vände oss mot varandra och det tyckte väl inte någon var kul. Sen lättade han upp lite men då var det för sent.

Fabian Thingwalls Instagram story
Foto: Instagram

”Sa inte hejdå när programmet var slut”

Fabian Thingwall förklarar att även om han känner sig väldigt nöjd med sin medverkan så hade han förväntat sig mer från programledarens håll.

Annons

– Det är inte så att jag åkte till Robinson för att lära känna Anders men hade han varit lite mer personlig hade man också velat öppna upp sig mer mot honom. Det är en relation i sig själv med programledaren men jag fick inte personligen någon relation alls med honom.

– Han var väldigt anonym. Om man är programledare för ett program där deltagarna ändå kan vara med i max sex veckor då tänkte jag att vi är ändå deltagarna i det här programmet och då borde han vara lite intresserad av att kanske vara lite personlig men så var det inte. Han sa inte ens hejdå när programmet var slut, till vissa av oss. Det var jättetråkigt.

TV4:s förändring efter deltagarnas missnöje

Öråden, som tittarna får se i programmet, tog ofta många timmar att spela in. Ibland kunde deltagarna sitta i fyra timmar och vänta innan de ens var dags att kliva in på örådsplatsen, berättar Fabian. Detta resulterade i att deltagarna var trötta och inte kände sig roade över att få frågor som skapade mer bråk mellan sig.

Annons

– Han ville skapa drama när vi var trötta och det blev lite mycket där. Så vi blev lite sura och sa till produktionen till slut och då skärpte sig alla.

Fabian förtydligar att han förstår att Anders roll går ut på att ställa frågor som kan väcka känslor men att deltagarna kände att det behövde göras en förändring – vilket de enligt honom fick efter samtalen med produktionen.

– Skillnaden var mer bemötandet. Det var lite mer glada miner, det var mer trevlig stämning. Vi fick frukt på örådet för att kunna hålla igång oss själva, vi höll ju på att somna. Det hade vi inte fått innan så det var lite såna ändringar.

”Det är en ironisk bild också”

Gällande uppdateringen på Instagram story kring att Anders skulle varit det största problemet på Fiji för Fabian, förklarar han att följarna bemötte det med en nypa salt.

– Det är inte så att jag tycker illa om honom som person. Folk tyckte att det var väldigt kul. Det är en ironisk bild också så det är inte ett personangrepp mot Anders. Folk som följer mig vet att jag är väldigt ironisk.

Hänt har varit i kontakt med TV4 som avböjer från att kommentera.

FOTO: TV4

Annons