Fabian Bolin i "Snabba Cash" om cancerbeskedet: "Värsta jag hört i mitt liv"

Fabian Bolin i "Snabba Cash" om cancerbeskedet: "Värsta jag hört i mitt liv"

Fabian Bolin fick blodcancer precis när skådiskarriären började explodera. Nu har han börjat en annan typ av resa – den mot att bli frisk.

Skådespelaren Fabian Bolin, 28, startade karriären med rollen som Philipp i filmsuccén “Snabba Cash” år 2010 och spelade även rollen i uppföljningen två år senare. Han flyttade till London, var med i tv-serien “Made in Chelsea” och fick modeuppdrag.

Men den 1 juli förändrades allt. Det var då han fick beskedet att han drabbats av leukemi, blodcancer.

Fabian Bolin. Foto: Privat/Instagram

Fabian Bolin. Foto: Privat/Instagram

– Det var det värsta jag hört i mitt liv. Man är ju bara en ung människa som jobbar och är lycklig i sitt liv. Det känns som att allting går bra. Så kommer en doktor som säger att man har cancer. Det var det sjukaste jag hört. Vad ska man göra åt det, hur ska man relatera till det?, säger han i en lång intervju i  Aftonbladet.

Aktören hade känt sig trött och håglös under en längre tid, men trodde att det berodde på en hektisk tillvaro utan ledighet. Han var fortfarande i dåligt skick när han åkte på semester till Sverige i slutet av juni, men ignorerade det. Under en middag med familjen fick han smärtor i bröstkorgen och fördes till akuten. Där fick han diagnosen.

Söndagen den 5 juli skrev Fabian Bolin ett rörande inlägg på Facebook som snabbt blev hyllat på sociala medier och skapade engagemang hos tiotusentals människor.

Fabian Bolin berättar om cancerdiagnosen. Foto: Facebook

Fabian Bolin berättar om cancerdiagnosen. Foto: Facebook

Läs mer: Annika Ljungberg fick cancer – men är inte rädd för att dö: ”Det är vackert på andra sidan”

I dagarna har han genomfört sin första cellgiftsbehandling. Nu har han dessutom bestämt sig för att berätta om sin nya vardag i nystartade bloggen Fabian Bolin War on Cancer där läsarna kan följa med i skådisens resa genom cellgiftbehandlingar, håravfall och funderingar.

– Jag känner mig så fruktansvärt ledsen och förvirrad just nu. Jag tycker att det är så himla orättvist att jag har blivit drabbad att detta helvete och tvingas ta mig igenom denna långa process, efter att ha kämpat så mycket för att ta mig hit i livet och min skådespelarkarriär verkligen börjar explodera. Men, jag kommer inte att ge upp; jag kommer kämpa med allt vad jag bara har för att komma igenom detta och återvända till det liv jag älskar så mycket!, skriver han i bloggen.

Andra läser:

Bengt Magnussons glädjebesked: ”Jag är frisk från cancern”

Ny forskning: En orgasm om dagen håller prostatacancern borta

Hon vann över sin cancer – nu ger hennes konst tröst till svårt sjuka människor

FRÅN FÖRSTASIDAN