LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bengt Magnussons glädjebesked: "Jag är frisk från cancern"

06 jul, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Vilket glädjebesked! Bengt Magnusson betraktas som frisk från cancern. Nu hoppas han göra comeback i tv under hösten.
Annons

Bengt Magnusson, 64, drabbades i våras av testikelcancer. Nyhetsankaret försvann från TV4-nyheterna och påbörjade en flera månader lång period av behandlingar och ovisshet. Nu är hans väntan över, torsdagen den andra juli fick han ett efterlängtat besked av sin läkare, han betraktas som frisk.

– Det är en sten som lyfts från ens axlar, säger han till Expressen.

Bengt Magnusson drabbades av testikelcancer. Foto: Expressen TV
Bengt Magnusson drabbades av testikelcancer och tappade håret under sin behandling. Foto: Expressen TV

Att han skulle bli frisk var dock inte helt oväntat. Prognosen har varit god från start.

– Det såg bra ut när jag var på röntgen i ”halvtid” och jag svarade fint på behandlingen. Samtidigt visste jag att prognosen för sjukdomen var god från början, så jag har hela tiden levt i förvissningen om att det här skulle gå bra. Och i går sade läkaren att behandlingen fungerat helt enligt plan och att hon nu betraktade mig som frisk, säger han till TV4.se.

Annons

Trots cellgiftsbehandlingen som följde operationen i våras har Bengt Magnusson mått relativt bra under sjukdomsperioden även om han av naturliga skäl har varit tröttare än vanligt. Enligt gen utsago har han bland annat enligt kunnat titta ohämmat på all sport som gått på tv. Däremot har ovissheten tärt på hans nära och kära, däribland hustrun Karin Enberg, 62, och dottern Sanna Magnusson, 32, med familj.

– Det som har varit jobbigast är egentligen den typen av oro som ett cancerbesked som mitt sprider. Framför allt då hos omgivningen. Att andra har tyckt att hela situationen har varit påfrestande är det som har varit jobbigast för mig också.

Läkarna betraktar Bengt Magnussons som frisk – ett riktigt glädjebesked. Foto: All Over Press
Läkarna betraktar Bengt Magnussons som frisk – ett riktigt glädjebesked. Foto: All Over Press

Sommaren kommer nu att gå i återhämtningens tecken.

– Det är några månaders rehabilitering innan man kommer tillbaka och då förhoppningsvis med lite bättre ork och möjligen också mera hår, säger han till Expressen.

Enligt uppgift kan Bengt Magnusson vara tillbaka på jobbet redan i höst även om han tidigare berättat att han omvärderat huruvida han ska fortsätta jobba efter 65 som han fyller i november.

Läs mer:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons