LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Vännens chock efter Hans Wahlgrens död: ”Visste inte om att han var sjuk”

13 maj, 2024 
Hans Wahlgrens bortgång kom som en chock för många, inte minst för nära vännen Eva Rydberg.
– Åh vad det är tungt, säger Eva till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så minns vi Hans WahlgrenBrand logo
Så minns vi Hans Wahlgren

Det är nog inte många som missat att Hans Wahlgren fick somna in för några dagar sedan, omringad av nära och kära, hemma på sitt älskade Norra Lagnö.

Något som är säkert är att hans bortgång har berört otroligt många människor i Sverige. Han var så älskad av alla som någonsin träffat honom och alla minns honom med stor värme och humor.

Inte minst Eva Rydberg, 80, som kom honom väldigt nära under den tiden då de spelade Kärlek och lavemang på Fredriksdalsteatern tillsammans år 2001.

– Det är alltid tungt när någon går ifrån en. Hasse var en underbar kille, jag jobbade ju med honom och han hos mig. Och alltså, som vi har skrattat han och jag tillsammans på scenen!, säger hon till Hänt.

HANS WAHLGREN
Kärlek & lavemang på FredriksdalsteaternLennart Romberg/TT

Eva Rydberg om sina fantastiska minnen med Hans Wahlgren

Att Eva och Hasse fick många roliga stunder tillsammans råder det inga tvivel kring.

Annons

– Vi skulle bugga och varje gång jag hoppade upp på honom och såg in i hans ögon så kunde jag inte hålla mig för skratt. Det var så mycket skratt att vi knappt kunde dansa. Så nej, mina tankar går verkligen till familjen. Åh vad det är tungt, säger Eva och fortsätter:

– Han var så fruktansvärt rolig och slagkraftig, han hade så snabba repliker, alltså privat. Han var en jättefin själ, det var han.

Eva, som är några år yngre än Hans och hustrun Christina Schollin, 86, berättar att hon såg upp till paret väldigt mycket. De var ju trots allt 60-talets hetaste kändispar.

– De båda såg så bra ut, de var ett så fruktansvärt sött par. Inte konstigt att de fått så vackra barn, säger Eva.

Eva Rydberg visste ingenting om Hans sjukdom: ”Kom som en chock”

Hon kommer även in på dottern Pernilla Wahlgren, 56, och barnbarnet Benjamin Ingrosso, 26.

– Åh, och när vi jobbade så var ju lilla Pernilla bara en liten kicka då och då stod hon framför en stor spegel och sjåpade sig och sjöng. "Jaha", sa jag "ja hon är ju redan förlorad", "ja, jag vet", sa Hasse, förklarar Eva och skrattar åt det härliga minnet.

Annons

– Och likadant med Benjamin. Han var ju så jädra kär och var med på Fredrikstalsteatern och han kunde alla våra namn. Efter matiné-föreställningarna skulle han göra rollerna, så då fick vi sitta i salongen och titta på honom när han showade. Han var så rolig, då sa jag igen "jaha, då är han också förlorad". Det är så gulligt!

När familjen skrev att Hans Wahlgren gått bort avslöjade de att han hade kämpat mot en sjukdom under en längre period. Vad det var för sjukdom är fortfarande inte känt. Men faktum är att det inte var många som visste om sjukdomen, inte ens Eva.

Hann du säga hej då?

– Nej... Nej jag visste inte om att han var sjuk ens en gång. Jag hade ingen aning, det här kom verkligen som en chock för mig.

Eva Rydberg aktuell med ny teater på Sundspärlan

I sommar fyller Eva 81 år och hon känner sig piggare än någonsin! Den 28 juni har den nya föreställningen Ett resande teatersällskap premiär på Sundspärlan i Helsingborg och de kommer köra på i princip hela sommaren. Bland rollerna hittar vi bland annat Ewa Roos och Hampus Nessvold.

ETT RESANDE TEATERSÄLLSKAP
Eva Rydberg och gänget!FOTO: Johan Löfquist

FOTO: Andreas Hillergren/TT, Jari Kantola

Annons