LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Eva Funck fann kärleken i SVT-kollegan – stora glädjen över relationen

27 aug, 2023 
Eva Funck
Efter framgångarna med Björnes magasin fick Eva Funck skapa sina egna serier på SVT.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om tiden då hon fann kärleken i SVT-kollegan.
– Egentligen blev jag lite rädd när det tände till mellan oss för jag ville inte förlora en så bra arbetskamrat, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”Brand logo
Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”

Eva Funck, 67, är drottningen av barnprogram. Hennes tv-karriär började i Björnes magasin och sedan dess har vi sett henne i mängder av produktioner som Evas sommarplåster och Evas funkarprogram.

– 99 gjorde jag min första egna serie som jag producerade. Sen vid 2001, 2002 så ville de att jag skulle börja göra egna program och då träffade jag också en ny producent som heter Erland Beskow, säger Eva till Hänt och fortsätter:

– Det blev så jävla lyckat. Det blev både program och bröllop.

Eva Funck fann kärleken i SVT-kollegan: ”Tände till”

Det var nämligen så att Eva och Erland Beskow, 58, fattade tycke för varandra under arbetet med SVT-programmet och gifte sig. Innan dess var Eva gift med Thomas Funck. Än idag är Eva och Erland äkta makar.

Annons

– Vi hade jobbat ihop och gjort julkalendern 1996. Jag tänkte att det finns inga lik i garderoben. Jag hade ett långt äktenskap på 25 år bakom mig och såg många väninnor som letade efter nya män och det var alltid något skumt med dem. Det var inte lätt att hitta men då den här människan som jag jobbade med och gjorde julkalendern med 1996, jag tyckte ju så mycket om att jobba med honom, säger Eva och fortsätter:

– Så egentligen blev jag lite rädd när det tände till mellan oss för jag ville inte förlora en så bra arbetskamrat. För dels tänkte jag va skönt att det inte finns några lik i garderoben, vi känner varandra och har umgåtts länge. Vi var redan väldigt goda kompisar vilket är bra att ha i ett äktenskap.

Eva Funck om att arbeta tillsammans med sin man: ”Ännu roligare”

Eva och Erland har aldrig upplevt några problem med att vara kollegor och partners men däremot har de ständigt arbetat på att inte bara göra saker ihop utan även ha sina egna projekt.

– Det är sånt man får jobba med och jag har också fått jobba med att jag ska göra egna saker också även om det började med att det var han och jag.

Ni ser inga svårigheter alls med att arbeta ihop?

– Det är många som frågar men nej, vi har bara haft ännu roligare.

FOTO: TT

Annons