ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Erling Braut Haalands hemliga liv med flickvännen: ”Under radarn”

09 maj, 2023 
Daniel Sörensen
Erling Braut Haalands hemliga liv med flickvännen: ”Under radarn”.
Han är en av världens just nu bästa och mest kända fotbollsspelare.
Men samtidigt är det inte många som vet så mycket om privatpersonen Erling Braut Haaland, 22.
Med tanke på den stora uppmärksamheten lyckas Haaland för det mesta flyga under radarn”, skriver The Athletic.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Janne Andersson efter bråket: ”Jag har pratat med min fru”Brand logo
Janne Andersson efter bråket: ”Jag har pratat med min fru”

Att säga att norrmannen Erling Braut Haalands övergång från Borussia Dortmund till Manchester City varit lyckad är att vara sparsam med orden. 22-åringen har mäktat med 51 mål på 46 matcher under säsongen – ett målrekord utan dess like.

Men vid sidan av planen får anfallaren inte samma uppmärksamhet. Kanske för att han själv är så pass hemlig att inga privata detaljer läcker ut.

”Han är ett väldigt proffs i allt han gör”

När det väl pratas om honom är det hans professionalitet som prisas. Det är glasögon som optimerar sömnen, återhämtningsbyxor, kryoterapi, filtrerat vatten och inälvsmat som fungerar för ökad prestation.

Erling Braut Haaland, norske målmaskinen i Manchester City.
Erling Braut Haaland, norske målmaskinen i Manchester City.

– Jag har aldrig sett en spelare som är så extremt professionell i allt han gör. Aldrig, har Bundesliga-experten Jan-Åge Fjörtoft sagt till Expressen.

Annons

Fjörtoft, som syns flitigt i norska Viaplay, är dessutom familjevän med Haaland.

– Han söker överallt för att hitta de små, små detaljerna som kan göra honom till en bättre fotbollsspelare. Det innefattar sömn, kost, träning, studera sina egna prestationer. Han är ett väldigt proffs i allt han gör, dygnet runt.

Har en Marbella-klausul i sitt kontrakt

Något det pratas mindre om är Erling Braut Haalands privata relationer. I november avslöjades det att han hade ett förhållande med Isabel Haugseng Johansen, 18. Den okända norskan kommer från samma by, Bryne, som Haaland och de har gemensamma vänner. Dessutom har de spelat för samma lokala fotbollsklubb.

Erling Braut Haaland och Isabel Haugseng Johansen på stadens gator.
Erling Braut Haaland och Isabel Haugseng Johansen på stadens gator.

– Det verkar ganska seriöst. Isabel har rest till Tyskland och England för att träffa Erling och nu har hon varit med honom i Marbella, sa en källa till The Sun i slutet av förra året.

Annons
Lite saltvatten i ögonen för Erling, när han och påstådda flickvännen tar ett dopp i Marbella.
Lite saltvatten i ögonen för Erling, när han och påstådda flickvännen tar ett dopp i Marbella.

Haugseng Johansen har setts ihop med Haaland, framför allt i Marbella där han numera äger ett lyxhus. Spelare ska tydligen ha en klausul i sitt avtal med Manchester City som gör att han alltid får lov att åka iväg till Marbella under kortare spelarledigheter. Detta gör klubben för att skydda honom.

Isabel Haugseng Johansen på stranden i Marbella.
Isabel Haugseng Johansen på stranden i Marbella.

Manchester City skyddar Erling Braut Haaland

The Athletic har skrivit en längre text om norrmannens privatliv. Där nämner de bland annat hans flickvän (paret är inte officiellt ihop).

Annons

Med tanke på den stora uppmärksamheten lyckas Haaland för det mesta flyga under radarn. Det har ryktats om en flickvän, men det faktum att det inte finns några bevis för det visar på hur hans team – hans pappa Alf-Inge Haaland och ”hans farbror” Ivar Eggja – skyddar honom”, skriver de.

De båda ungdomarna ser ut att ha det väldigt trevligt tillsammans.
De båda ungdomarna ser ut att ha det väldigt trevligt tillsammans.

Tidningen skriver också att Haaland alltid har med sig City-fysion Mario Pafundi på sina landslagsresor med Norge. Allt för att han ständigt ska vara i toppform på planen.

– Vi tar hand om honom dygnet runt. Vi har fantastiska läkare och fysioterapeuter. De finns med honom varenda sekund, har tränaren Pep Guardiola tidigare sagt.

FOTO: Mega Exclusive/TT, Mapi/Backgrid UK/TT, Matt West/Shutterstock Editorial/TT

Annons