mästarnas mästare

Tittarnas kritik mot Mästarnas mästare – Johan Wissman om situationen

MÄSTARNAS MÄSTARE 2023

Niels van der Poel vann Mästarnas mästare 2023 – ingen chock om du frågar tittarna.
Nu uttalar sig Johan Wissman om situationen.
– När jag såg att Nils skulle vara med så skrattade jag lite och tänkte "ja ja men då blir det svårt att vinna", säger han till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Segerkyssen i Mästarnas mästare
0:31

Efter reklamen: Segerkyssen i Mästarnas mästare

(0:31)

Slå på ljud

Vinnaren av Mästarnas mästare 2023 är korad och det blev självaste Nils van der Poel som kammade hem vinsten!

Finalen blev riktigt rafflande och spännande och det var inga mindre än legenderna Johan Wissman, Jens Byggmark och Jörgen Brink som stod för motståndet. Jens hamnade på fjärde plats, Jörgen på tredje och Johan på en hedrande andra-plats!

– Det var jättekul såklart, en lång resa och många upplevelser. Så det var ju fantastiskt kul att få vara med hela vägen, in i kaklet, säger Johan till Hänt och fortsätter:

– Jag hade förväntat mig att det skulle vara tufft och i och med att jag gick så långt så blev det ju så lång tid med mycket tävlingar. Så jag var ganska sliten när jag åkte hem men då har man ju gjort vad man har kunnat.

Tittarnas kritik mot vinnaren i Mästarnas mästare

Att det blev just Nils van der Poel som vann hela tävlingen kom inte som en chock, åtminstone inte för många utav tittararna. Redan innan tävlingen drog igång hade de nämligen sina föraningar.

”Nils har ju knappt slutat med elitidrott. Hur ska de andra ha en chans?”, skrev en person på SVT:s Facebook-sida.

”Varför får van der Poel vara med? Han är 26, 'avslutade' karriären förra året. Känns inte spännande ens. Han är ju överlägsen i allt.”, skrev en annan.

Nu uttalar sig Johan Wissman om kritiken.

– Nej men alltså det har ju varit sådär ibland att vissa år har det varit någon som precis har slutat. När jag såg att Nils skulle vara med så skrattade jag lite och tänkte "ja ja men då blir det svårt att vinna", var det första jag tänkte, säger han till Hänt och fortsätter:

– Men samtidigt så kände jag att det var otroligt roligt eftersom jag skulle få möjligheten att träffa Nils liksom. Det är kul att han var med och att få lära känna honom, så det ser jag enbart som positivt.

Johan Wissman om Nils van der Poels reaktion

Efter den här vinsten har Nils en ännu starkare meritlista. Han har bland annat världsrekorden i 5000 meter och 10 000 meter och nu alltså en vinst i Mästarnas mästare.

Kunde du glädjas för hans skull?

– Jo men självklart. Dels för att vi blev väldigt bra kompisar och det var ju roligt att få möta just honom i finalen. Jag tror säkert att han tyckte det var kul att möta mig också.

Nu avslöjar Johan även hur Nils reagerade över resultatet.

Blev han själv glad?

– Ja men det tror jag, jag vet inte. Vi är ju i lite olika faser, det var ju ganska längesen jag slutade och han är ju rätt mycket yngre och har precis slutat och sådär. Så han hade väl kanske känslan av att han måste vinna, han möter ju lite äldre personer. Men jag vet inte, han blev nog väldigt glad, säger Johan till Hänt.

MÄSTARNAS MÄSTARE 2023

Det var riktigt jämnt ända in i det sista momentet.

FOTO: SVT

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN