Erika Perssons första ord om hastiga insjuknandet – mamma Gunillas oro

Erika Persson och Gunilla Persson

Erika Persson tvingades uppsöka sjukhus flertal gånger inom loppet av en vecka.
När Hänt når henne delar hon med sig av sina första ord kring det hastiga insjuknandet.
– Jag mådde inte alls bra, säger Erika till Hänt.

Erika Persson, 18, har synts till i reality-serien i Svenska Hollywoodfruar sedan barnsben tillsammans med sin mamma Gunilla Persson, 61.

I sociala medier delar både Erika och Gunilla idag med sig av uppdateringar gällande sin vardag i USA. Nyligen skrev Gunilla ett blogginlägg om att dottern hade hamnat på sjukhus. När Hänt når Erika Persson berättar hon mer om vad som skedde när hon tvingades uppsöka akut vård.

– Jag var på sjukhuset förra veckan för att jag mådde inte alls bra. Mitt blodtryck var väldigt lågt och jag kände mig yr. Det visade sig vara mina värden som var låga men nu mår jag mycket bättre. Jag var bara dålig under några dagar, säger Erika till Hänt.

Mamma Gunilla Perssons oro

Även Gunilla Persson berättar att dottern nu är återställd efter att hamnat på sjukhus två gånger under loppet av en vecka.

– Erika mår mycket bättre, det var en jobbig tid för henne där hon fick åka in och ut från sjukhuset. Hon var där två gånger men nu mår hon bra igen, tack gode gud, säger Gunilla till Hänt.

Som tur var kunde testerna visa vad som stod fel och Erika snabbt få hjälp till att må bättre.

– Det var så att hon hade järnbrist, anemi heter det ju. Och så var hon även uttorkad. Hon hade värden som inte var helt perfekta men vi fixade det. Det var inget allvarligt i alla fall.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Ilskan efter Erikas sjukhusbesök

Däremot gick sjukhusbesöken inte så smidigt som Gunilla hade hoppats. Eftersom Erika nu är 18 år gammal, och därmed myndig, ansåg läkarna att Erika kunde prata för sig själv och Gunilla fick därför inte prata med läkaren som hon gärna hade gjort.

– Jag tycker att det är helt sjukt. När man är 17 år kan man inte tala för sig själv medan när man är 18 år så ska man kunna det. Det gäller ju då hela tiden att kämpa för sjukvården och det är svårt för henne att göra när hon är van att jag gör det åt henne, säger Gunilla Persson och fortsätter:

– Jag tycker att det är fel. Jag tycker att man ska väl ha rätt att prata med läkaren om sitt barn även om de är 18 år.

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons flirtiga meddelande till Martin Melin