Erika Perssons verkliga relation till 95-åriga mormorn Iris Persson

Erika Persson, Gunilla Persson, Iris Persson
Exklusivt

Hollywoodfrun Gunilla Persson står väldigt nära sin 95-åriga mamma Iris Persson. Men hur ser egentligen relationen ut mellan Gunillas dotter Erika Persson och hennes mormor? Nu berättar Erika för Hänt.

Erika Persson, 18, har växt upp i Los Angeles tillsammans med sin mamma Gunilla Persson, 62. För tio år sedan så anslöt även hennes mormor Iris Persson, 95, till familjens hem i Hollywood. Anledningen var att Gunilla inte ansåg att sjukvården riktigt höll måtten.

– Jag räddade mamma från en säker död för exakt tio år sedan. Jag tog ut henne ur demensboendet på mammas 85:e födelsedag den 18 februari 2011. Det i sig själv måste firas därför att tio år senare, trots att hon är gravt dement, så lever hon fortfarande och skiner ofta som en sol när hon ser på mig, har Gunilla tidigare förklarat för Hänt.

Under våren och sommaren har Iris däremot behövt lämna hemmet för att vårdas på sjukhus. Trots att hon lider av demens så råder det inga tvivel om att hon blir glad av att se dottern Gunilla och barnbarnet Erika.

KÄRLEK Så träffades Eva Dahlgren och Efva Attling

Gunilla Persson om Iris Perssons mående

På Instagram är Gunilla noga med att uppdatera sina följare om hur Iris mår och nyligen berättade hon om ett riktigt glädjebesked.

”Jag är så glad att mamma ännu en gång har kommit över lunginflammationen. Hon är helt fantastisk och vill så gärna vara med oss och fortsätta leva här. Ibland är det svårt att fånga det på bild men jag lovar er att hon lyser upp som en sol när jag kommer in i rummet.”, skrev Gunilla då.

Det råder med andra ord inga tvivel om att relationen mellan Gunilla och mamma Iris är riktigt stark. När Hänt når Erika berättar hon att även hennes relation till mormor Iris är riktigt stark!

– Hon mår bra! Hon är en riktig krigare. Hon är ju verkligen en sådan som liksom krigar vidare och alltid kommer tillbaka, säger Erika och fortsätter:

– Hon är fortfarande jätteglad och ler ofta och sådär.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Erika Persson om relationen till mormor Iris

I höst ska Erika flytta hemifrån för att börja på college, något hon ser mycket fram emot med tanke på hur intelligent hon är. Erika kom in på sitt förstahandsval och kommer nu få utlopp för hennes stora passion, som är att göra världen till en bättre plats! Frågor om jämställdhet och kvinnors rätt i samhället är något Erika verkligen brinner för.

Erikas college ligger ungefär en timmes bilkörning från LA och nu berättar hon för Hänt hur hon kommer fortsätta hålla kontakten med mormor Iris.

– Jag kommer självklart träffa henne även när jag börjar college. Jag kommer alltid och hälsar på, speciellt eftersom hon gillar djur också. För jag vet ju att jag saknar dem när jag är ifrån dem så då borde hon också göra det, säger Erika till Hänt.

GUNILLA PERSSON, IRIS PERSSON, ERIKA PERSSON

Iris har bott hos Gunilla och Erika i tio år.

Thomas Engstrm

LÄS OCKSÅ: STARKA REAKTIONER Följarna häpnar efter Elenas bild på dottern Luna

LÄS OCKSÅ: SORGEN Hannah Graafs känslosamma ord om systersonen Isak

FOTO: ERIKA PERSSON, INSTAGRAM