RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Efter hårda kritiken mot TV4 – Robinson-Erik Wahrolén: ”Dränerande”

10 apr, 2023 
Erik Wahrolén
I Robinson 2023 har lagen blivit indelade i de ”yngre” mot de ”äldre”, ett nytt upplägg som fått tittarna att ifrågasätta programmet rejält.
Men nu ger Erik Wahrolén som själv är med i säsongen sin syn på det hela.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-deltagarnas tjafs – oense strax innan tävlingBrand logo
Robinson-deltagarnas tjafs – oense strax innan tävling

Robinson 2023 är äntligen tillbaka. I årets säsong har tidigare programledaren Anders Lundin, 64, till tittarnas glädje återvänt.

En stor ändring i programmet är att deltagarna numera är indelade i lag efter sin ålder. Det är alltså ett ”yngre” lag syd mot ett ”äldre” lag nord. TV4:s nya koncept har väckt kritik och starka reaktioner hos tittarna.

Hänt har pratat med en av årets deltagare Erik Wahrolén, 39, från lag nord, för att få hans syn på det hela.

Erik Wahrolén om att vara med i lag nord: ”Väldigt dränerande”

Pratade ni i laget om att ni tyckte att det var en ojämn indelning?

– Ja men det gjorde vi, jag är inte en sådan som försöker snacka om det andra laget utan försökte fokusera på oss, men det var jättemycket snack.

Erik menar att det ”äldre” lag nord inte hade rätt deltagare för att klara av att vinna tävlingarna.

– Sanningen är den att de hade fan typ fyra ”överlevare” och vi hade inte en enda. Och det var när Amanda kom med den kunskapen, som vi insåg hur långt efter vi faktiskt låg i den där överlevnads-grejen, säger han och fortsätter:

Annons

– Vi hade tyvärr ganska många som inte var tävlingsmänniskor, utan de var bara där för upplevelsen. Vilket är okej, det är inget jag dömmer personligen, men det gör det mycket svårare för oss som lag och det blev väldigt dränerande.

Erik Wahroléns egna åsikt om laguppdelningen i Robinson 2023

Vad tycker du personligen om laguppdelningen i år?

– Just själva uppdelningen har inte jag lika mycket besvär med som många har, det var snarare hur man valde att sätta upp lagen, säger han och fortsätter:

– För om man hade haft fler äldre som var tävlingsinriktade, eller som springer maraton. Det finns ju jätte många ”äldre” som kan göra allt möjligt men det var inte sånna som var med i laget.

Erik menar att det snarare än att grunda sig i åldern, i själva verket grundar sig i deltagarnas personligheter.

– Vi fick inte bara äldre utan vi fick storstadsmänniskor som inte kunde något om att överleva, och inte kunde något om att tävla.

FOTO: TV4

Annons