Erik Selins första ord om relationen med Isabella Löwengrip

Erik Selins hyllning till flickvännen Isabella Löwengrip: ”Isabella är lite mer..."

Den 52-årige miljardären Erik Selin berättar nu för första gången om relationen med flickvännen Isabella Löwengrip – och hyllar henne kärleksfullt.
– Isabella är lite mer handlingskraftig än jag, säger han i sin hyllning till flickvännen.

Det var under våren 2019 som man började ana att entreprenören Isabella Löwengrip, 29, hade hittat kärleken igen. I april hintade hon själv om att det fanns någon som hennes hjärta klappade extra för.

”Det är inte lätt ska ni veta att behöva uppdatera allt dagligen till hundratusentals när allt är en riktig kärlekscirkus bakom kulisserna”, skrev hon på sin blogg.

Och det dröjde inte många veckor förrän den svenska mångmiljardären Erik Selin, 52, pekades ut som Isabella Löwengrips pojkvän. Han är VD för ett bostadsbolag som enligt uppgifter äger fastigheter för över 100 miljarder kronor.

Miljardärens imperium

De senaste åren har Erik Selin hela tre gånger röstats fram som den mäktigaste inom fastighetsbranschen via Fastighetsvärldens årliga omröstning bland investerar. Erik startade sin karriär med att handla med aktier redan under gymnasietiden då han gick ekonomisk inriktning.

Som 24-åring köpte han sig första hyresfastighet efter att ha lånat 20 miljoner kronor av banken. Sedan dess har hans fastighetsimperium, under namnet Erik Selin Fastigheter AB, växt sig större och 2013 hade de tillgångar värda cirka 36 miljarder.

Kärleksparets resor

Paret har setts ihop vid flertalet tillfällen. Bland annat under Almedalsveckan då Isabella arrangerade en välgörenhetsmiddag. I juli blev deras umgänge än mer intensivt då de fångades på bild när de gick hand i hand på franska Saint Tropez.

Men det tog månader därefter innan Isabella bekräftade relationen med Erik.

– Det stämmer att vi har en relation tillsammans. Han har valt ett liv där han inte är lika offentlig som jag är. Men han är ett jättefint stöd i det här och jag är jättetacksam att få ha honom som bollplank. Han har så mycket erfarenhet. Men han känner mig och vet hur viktigt det är att jag få ta mig ur den här krisen på egna ben. Han kan vara ett emotionellt stöd, men resten måste jag klara själv, sa Isabella Löwengrip till Expressen.

Erik Selins hyllning till Isabella

Under hösten åkte även paret till Kenya för att se över hjälporganisationen Hand in hands projekt utanför Nairobi. Då Erik Selin är en av de största bidragsgivarna till organisationen hade han länge tänkt att besöka något av de länder som organisationen bedriver verksamhet i, men att det aldrig blivit av. Och för Dagens industri berättar han nu att det var Isabella som såg till att resan äntligen skulle bli av.

– Isabella är lite mer handlingskraftig än jag, och det passade att åka till Kenya, sa Erik Selin till tidningen som också poängterade att detta var första gången som han yttrat sig offentligt om flickvännen.

Isabella Löwengrips bakslag

Utöver att kärlekslivet verkar gå som smort, går Isabella igenom en ekonomisk kris. Isabella har länge kämpat hårt för att uppnå sitt mål att bli världens mäktigaste kvinna. Men i oktober avslöjade hon att affärerna inte riktigt gått som hon hade tänkt sig. Hon berättade att hennes bolag är i ekonomisk kris, vilket tvingat Isabella Löwengrip till stora livsförändringar.

Efter att den ekonomiska krisen blev ett faktum har Isabella Löwengrip tvingats säga upp flertalet som arbetat för hennes bolag och även de som arbetat som hemhjälp. Hon tvingades även sälja sitt hem, en lyxvilla på Lidingö i Stockholm.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!