TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt du vill veta om om Isabella Löwengrips pojkvän Erik Selin

30 okt, 2019 
Malin Ljung
Isabella Löwengrip och pojkvännen Erik Selin
Sedan i våras har mångmiljardären Erik Selin pekats ut som Isabella Löwengrips nya pojkvän. Här är allt du behöver veta om den framgångsrika göteborgaren och hans liv.
Annons

Det var under våren 2019 som det börjades tisslas och tasslas om att Isabella Löwengrip, 29, hade hittat kärleken igen.

I april hintade hon själv om att det fanns någon som hennes hjärta klappade extra för.

”Det är inte lätt ska ni veta att behöva uppdatera allt dagligen till hundratusentals när allt är en riktig kärlekscirkus bakom kulisserna”, skrev hon på sin blogg.

Och det dröjde inte många veckor förrän den svenska mångmiljardären Erik Selin, 52, pekades ut som Isabella Löwengrips pojkvän.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

De två har vid flera tillfällen florerat på samma evenemang och rört sig i samma framgångsrika kretsar med de absoluta topparna.

Under Almedalsveckan sågs Erik Selin för första gången vid Isabella Löwengrips sida när hon arrangerade en välgörenhetsmiddag. I juli blev det desto mer intensivt då de fångades på bild tu man hand, när de gick hand i hand i franska Saint Tropez.

Sedan dess har de synts tillsammans vid ett flertal gånger och Isabella Löwengrip har tillbringat ledig tid i Göteborg, något hon själv skrivit om på sin blogg vid flera tillfällen.

Annons

Vem är Erik Selin?

Kjell Erik Torne Selin är född den 5 augusti 1967, i skrivande stund är han alltså 52 år.

Erik Selin är en av Sveriges mest framgångsrika fastighetsägare. Han är vd för bostadsbolaget Balder som äger bland annat Radisson Blue i Göteborg, men även står som ägare för Berns i Stockholm. Enligt uppgifter äger Balder fastigheter till ett värde av över 100 miljarder kronor.

De senaste åren har Erik Selin hela tre gånger röstats fram som den mäktigaste inom fastighetsbranschen via Fastighetsvärldens årliga omröstning bland investerar.

Erik startade sin karriär med att handla med aktier redan under gymnasietiden då han gick ekonomisk inriktning.

Som 24-åring köpte han sig första hyresfastighet efter att ha lånat 20 miljoner kronor av banken. Sedan dess har hans fastighetsimperium, under namnet Erik Selin Fastigheter AB, växt sig större och 2013 hade de tillgångar värda cirka 36 miljarder.

Annons

Erik Selins inkomst – en av Sveriges rikaste

Erik Selin var 2017 Sveriges största aktieägare med en aktieportfölj på över 15 miljarder kronor, enligt Svenska Dagbladet.

Enligt Expressen är Erik Selin en av Sveriges rikaste personer och är god för minst 22 miljarder kronor, men enligt uppgifter kan det vara mer. I världen rankas han som den 1008:e rikaste personen.

Erik Selin är dessutom en storägare och vice ordförande i banken Collector.

Erik Selins exfru och barn

Erik Selin har tidigare varit gift, men i maj 2019 lämnade han och hustrun Jennie in en skilsmässoansökan. De hade då varit gifta sedan 2013, men haft en relation i många år innan de gifte sig.

Erik Selin har två barn sedan tidigare.

Han är uppvuxen i Göteborg där han också bor nu för tiden.

FOTO: Tommy Holl/TT, David Fisher/REX

Annons