Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott efter uppbrottet

Erik Selin och Isabella Löwengrip

I våras gick Isabella Löwengrip och Erik Selin skilda vägar efter ett par månader tillsammans.
Nu avslöjas det att ex-pojkvännen har åtalats för folkbokföringsbrott efter att ha stått skriven på adressen där hans kontor ligger – utan att bo där.
– Det har bara varit för att skydda mig och barnen, säger Erik till Di.
Allt om Isabella Löwengrip
Slå på ljud

Förra hösten var tuff för entreprenören Isabella Löwengrips, 29, del. Hon var nära att gå i personlig konkurs och tvingades sälja flera av sina företag för att överleva ekonomiskt.

Men samtidigt som karriären dalade hände det allt mer spännande grejer i privatlivet. Isabella träffade nämligen kärleken i fastighetsmiljardären Erik Selin, 52. Efter att relationen offentliggjorts tillbringade paret väldigt mycket tid ihop och Isabella berättade ofta och gärna om sina starka känslor för pojkvännen.

I januari tog kärlekssatan slut. I ett inlägg på Instagram förklarade Isabella Löwengrip att de istället har gått över till att vara kompisar.

”Det är såklart ett tufft beslut, men jag är väldigt tacksam att vi har hittat en vänskap som kommer vara en hel livstid”, skrev hon i inlägget.

Isabella Löwengrips nya pojkvän

Efter uppbrottet från Erik Selin var Isabella singel ett par månader. Under våren dejtade hon en del – och till slut blev hon återigen träffad av Amors pilar.

I början av juli avslöjade Isabella att fotografen och konstnären Paul Sundvik är hennes nya pojkvän. På sin blogg berättade Isabella om glädjen över relationen.

”Jag upp över öronen förälskad och jag är så tacksam för att han är min”, skrev bloggerskan vid tillfället.

För Hänt berättade Erik om sina känslor över att ex-flickvännen har gått vidare i kärlekslivet och träffat någon ny.

– Det är väl jätteroligt att hon har träffat någon som hon tycker om. Det är bara positivt. Jag känner inte Paul så jag har ingen aning. Men kanske får jag träffa honom någon gång.

Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott

Nu uppdagas det att Erik Selin har åtalas för folkbokföringsbrott, vilket Dagens industri var första med att rapportera. Han har nämligen stått skriven på adressen där hans kontor ligger – utan att bo där. Enligt tidningen kände Erik inte till att det var olagligt att vara felaktigt folkbokförd.

– Alla har rekommenderat mig att göra så, säger Erik Selin till Dagens industri.

Han menar att två olika säkerhetsfirmor ha rått honom att inte vara folkbordförd på den egna hemadressen. Syftet med detta var att, enligt Erik, att skydda sin familj.

– Det har bara varit för att skydda mig och barnen – jag har inte vunnit något på det här, det har tvärtom bara varit krångligt, säger han till tidningen.

Kammaråklagaren Alexander Malmgren säger till Di att han räknar med en fällande dom, däremot påstås det inte att Erik Selin ska ha haft någon vinning i att vara folkbokförd på kontorsadressen.

LÄS OCKSÅ: Erik Selin om Isabella Löwengrips relation med Paul Sundvik

FOTO: Sven Lindwall/EXP/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN