Erik Hassle försvann efter hitlåten – så lever han idag

Erik Hassle

Erik Hassle slog igenom med hitlåten Hurtful och hyllades utomlands.
Men efter succén försvann artisten fram rampljuset.
Hur ser egentligen Erik Hassles liv ut idag?

Artisten Erik Hassle, 32, var namnet på folks läppar när han fick sitt stora genombrott med hitten Hurtful 2008. När tidningen The Guardian skrev en hyllningsartikeln om svensken 2009 var succén ett faktum.

Men Erik Hassles musikkarriär började tidigare än så. Efter att ha vuxit upp i Katrineholm valde han att börja på Rytmys musikgymnasium i Stockholm där han också blev upptäckt och signad till musikbolaget TEN Music Group. Erik Hassle fick senare ett internationellt skivkontrakt 2009 med Island Records i Europa och Universal Republic i USA. Just avtalet med Island Records ska vara ett av de största som har gjorts i Storbritannien de senaste åren.

Erik Hassle bestämde sig senare för att pröva sina vingar och flytta till USA för att hålla på med musik. Där hade han en produktiv tid och skrev flera låtar. Bland annat är han en av låtskrivarna till Rihannas och Shakiras duett Can't remember to forget you som de släppte 2014.

– Det är roligt att det blir någonting av allt, det finns en fördel med att ens låtar hörs och syns. Det har inte funnits något mål med de låtar jag skrivit som hamnat hos andra artister, utan de har helt enkelt passat andra, sa han då till Expressen.

Traumatiska olyckan

Men Erik Hassle var också med om en traumatisk upplevelse under sina år i USA. 2015 var han nämligen inblandad i en trafikolycka i Denver, Colorado. Tolv personer var tvungna att köras till sjukhus, varav en med allvarliga skador.

– Det var en hemsk upplevelse, det var många som skadade sig allvarligt på bussen. Man är glad att man klarade sig. Jag har lite ont i kroppen fortfarande, men jag tror att man måste bearbeta det mentalt. Jag är glad att jag får vara hemma här och vara nära vänner och familj, sa han till Expressen.

Skriver låtar till Ingrosso och Sandman

Efter sina kreativa år i USA där han utvecklades mycket valde Erik Hassle att återvända till Sverige där han enligt folkbokföringen bor på Södermalm i Stockholm.

De senaste åren har han ägnat sig åt att skriva musik. Han har bland annat varit med och skrivit Benjamin Ingrossos låt Behave och Felix Sandmans singel Something right. 2017 släppte artisten sitt eget album Innocence lost. Nu senast har man kunnat se Erik Hassle i SVT-programmet Ola – den svenske popkungen som släpptes i mars 2020.

FOTO: SVT/

LÄS ÄVEN: Idol-Ola försvann – så lever han idag

LÄS ÄVEN: Stora missen under Guldbaggen – tog fel artist

Senaste nytt