Erik Grönwall talar ut efter tuffa sjukdomstiden – nya beskedet om hälsan

11 jun, 2023 
https://image.hant.se/bylinebild_1.png.jpg?imageId=9571655&x=22.388059701493&y=7.2916666666667&cropw=52.238805970149&croph=48.611111111111&width=1318&height=1318Frida Eklöf
Erik Grönwall om den tuffa kampen
Idag är Erik Grönwall en av Sveriges främsta rockstjärnor.
Men vägen dit har inte varit lätt.
För två år sedan drabbades han av cancer och 2021 kunde han ge det glädjande beskedet – han var fri från cancern.
Nu talar Erik ut om hur han mår idag efter tuffa sjukdomstiden
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Erik Grönwall förvsann från rampljuset – så lever han idag
Erik Grönwall förvsann från rampljuset – så lever han idag

Erik Grönwall, 35, som just nu är aktuell som en av sommarpratarna i Sommar i P1, slog igenom i Sverige när han vann tv-succén Idol 2009 då han uppträdde med Skid Rows låt ”18 and life” och 13 år senare blev han frontsångare i samma rockband.

Erik Grönwall drabbades av dödlig sjukdom som 33-åring

När Erik drabbades av cancer som 33-åring delade han med sig av beskedet på Instagram.

”Då dök det upp från ingenstans. Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Något stämde inte. Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi”, skrev han då.

Annons

Under sin kamp mot sjukdomen lät Erik sina följare följa med på resan genom sina sociala medier där han uppdaterade om kampen och behandlingarna som han genomgick. Det var i september 2021 som han kunde ge det glädjande beskedet – han var fri från cancern.

Erik Grönwalls ärliga ord efter kampen mot cancern

Idag lever Erik ett fartfyllt liv fritt från cancern. Han har precis gett sig ut på en Europaturné med bandet Skid Row och hemma i Sverige har han sin sambo och tre-åriga son Adrian.

Det är i en intervju med Expressen som han berättar hur han mår idag och vilka insikter om livet han fått efter sjukdomstiden.

– Jag mår bra, jag känner mig faktiskt tillbaka. Jag har kommit i gång med min träning igen och så där, man har det alltid lite i bakhuvudet så klart. Jag är väldigt inkännande i min kropp om jag är trött och om jag blir sjuk så backar jag och tänker hälsan först, säger Erik och fortsätter berätta:

Annons

– Jag tror jag bryr mig generellt mindre om saker. Vi jagar efter mer, vi vill ha större lägenheter tills den dagen då man får ett riktigt problem framför sig, det där problemet som välter upp och ner på allt.

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet, Youtube

Annons