LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Erik Grönwall i tårar över okända sonen – gripande orden om sjukdomstiden

18 aug, 2022 
Erik Grönwall
Erik Grönwall blev friskförklarad från sin cancer för drygt ett år sedan.
Nu öppnar han upp sig och pratar om sjukdomstiden – samtidigt som han berättar om sin sons betydelse under den tuffa resan.
– Det som blev min akilleshäl, säger han.
Annons
Renaida Braun avslöjar bröllopsplanerna: ”Jag vill”Brand logo
Renaida Braun avslöjar bröllopsplanerna: ”Jag vill”

Erik Grönwall, 34, gjorde sig ett känt namn i Sverige när han vann Idol 2009. Sedan dess har han haft en strålande karriär, främst som frontfigur i rockbandet Heat.

Men i april 2021 vändes Eriks liv upp och ner. Han fick beskedet att han drabbats av akut lymfatisk leukemi – blodcancer. Det var på sin Instagram som han gick ut med det tråkiga beskedet.

”Då dök det upp från ingenstans. Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Något stämde inte. Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi”

Det glädjande beskedet – fri från hemska sjukdomen

Under sin kamp mot sjukdomen lät han sina följare följa med på resan genom sina sociala medier och i september 2021 kom beskedet som alla väntat på – han var fri från cancern.

Annons

JUST NU: 100% friska celler i min kropp. Ingen cancer upptäckt. Vet inte var jag ska börja för att uttrycka den tacksamhet och lättnad jag känner. Så det måste delas upp i separata inlägg. Men för nu: FUUUUUUUUUUCK YEEEEEEEEES !!! Firar med alkoholfritt öl och godis ikväll”

Erik om tuffa tiden – berättar om sonens betydelse

I det senaste avsnittet av Framgångspodden med Alexander Pärleros är det ingen mindre än Erik som gästar och bland annat delar med sig av den tuffa kampen som tog slut på hans krafter totalt.

– Jag hade ett år av behandlingar, och rätt var det var så började behandlingarna ge effekt. Och jag minns så väl, jag var så jävla trött. Det tar så oerhört på kroppen med de här behandlingarna, berättar Erik.

Han har dessutom en son som först gjorde hela processen ännu jobbigare – men som han sedan vände till att få kraft ifrån.

– Och det som blev min akilleshäl i denna resan var min tvååriga son, när jag kom hem mellan behandlingarna. Men att komma hem till honom var så jävla tufft, att se honom, det triggade igång massa tankar hos mig, att ”shit jag kanske inte kommer att vara där för honom, säger han med darrande röst och fortsätter:

– Men sen blev det också styrkan någonstans. Jag började visualisera att jag fanns där på hans studentmottagning. Där står jag, gammal och grå, fyfan va skönt. Och det blev en styrka, så jag försökte vända på det istället.

FOTO: Stig-Åke Jönsson / TT/TV4

Annons