LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Erik Grönwall berättar om okända syskonen i Sommar i P1

25 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Erik Grönwall
Sångaren Erik Grönwall är högaktuell som sommarvärd i P1.
Nyligen släpptes avsnittet och han berättar om en chockerande upptäckt i familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"Brand logo
Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"

Erik Grönwall, 35, blev känd med hela Svenska folket när han sjöng sig raka vägen in i folkets hjärtan i Idol 2009. Efter han tog hem vinsten i tävlingen gick hans karriär spikrakt uppåt, främst som frontfigur i rockbandet Heat.

I april 2021 vändes Eriks liv upp och ner fullständigt. Han fick beskedet att han drabbats av akut lymfatisk leukemi – blodcancer. Under sin kamp mot den aggressiva cancern lät han sina följare följa med på resan genom sina sociala medier. Och i september 2021 kom beskedet som alla väntat på – han var fri från cancern.

När Erik nyligen fick det prestigefulla uppdraget att vara sommarvärd i P1 pratade han öppenhjärtligt om kampen mot cancern, familjens enorma stöd och det oemotståndliga erbjudandet att bli sångare i bandet Skid Row.

Annons

Erik Grönwall talar ut om okända syskonen

Erik är inte den första i familjen med ett brinnande intresse för musik. Hans pappa, Stellan Grönwall, var dansbandsmusiker i bandet CEGES. Stellan har haft stort inflytande på Eriks liv, inte bara genom valet av karriär men även i uppfostran, något Erik berättar om i sitt sommarprat.

– Han var både handlingskraftig och en filosof som programmerade mig att jag aldrig skulle backa undan och att inte ta någon skit, säger Erik.

Erik är det yngsta syskonet i familjen Grönwall, som bestod av pappa Stellan, mamma Christina, storasyster Linda och storebrodern Henrik. Men i vuxen ålder fick sig Erik en rejäl chock när ytterligare två familjemedlemmar uppenbarade sig.

Det visade sig att Stellan även haft lite annat för sig än att bara sjunga på sina turnéer – som resulterade i att familjen växte sig större.

– Lite senare i livet fick jag veta att även hade två halvsyskon. Min halvsyster Therese och min halvbror Tony. Som sagt, farsan var turnerande dansbandsmusiker på 70-talet, den tidens rockstjärnor, säger Erik.

Trots att föräldrarna skilde sig höll Erik en god kontakt med sin pappa, mycket på grund av det gemensamma intresset för musiken. Det var i pappans lägenhet som Erik först lärde sig spela gitarr.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Annons