LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Emma Watson utreds för skattefusk i Panama-härvan

18 maj, 2016 
AvLeif Schulman
Emma Watson sägs vara en del av den härva där företag och privatpersoner startat så kallade brevlådeföretag i skatteparadiset för att undkomma skatt.
Annons

Emma Watson, 26, var med när internationella journalistorganisationen ICIJ publicerade en ny lista med nya namn som anklagas för att ha bildat bolag för att undvika skatt. Många finanshajar och högt uppsatta ekonomer figurerar i den databas av namn som läckt ut i den så kallade Panamahärvan med brevlådeföretag i skatteparadiset för att undkomma miljoner i skatt.

Emma är inte den enda stjärnan i härvan, även kändisar som filmstjärnan Jackie Chan, 62, regissören Pedro Almodóvar, 66, och tv-profilen Simon Cowell, 56, förekommer i handlingarna.

Emma Watson sägs vara en del av Panamahärvan.

En talesperson för “Harry Potter“-skådisen förnekar anklagelserna om skattefusk men erkänner att filmstjärnan haft ett brevlådeföretag:

– Emma, som så många andra kända personer, startade ett brevlådeföretag i syfte att skydda sin anonymitet. Brittiska företag är skyldiga att offentliggöra uppgifter om sina ägare och kan därför inte ge henne personlig säkerhet.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons