Emma Greens ärliga ord om skilsmässan från Yannick Tregaro

Emma Greens ärliga ord om skilsmässan från Yannick Tregaro

I tv-programmet Superstars så berättar idrottslegendaren Emma Green om tiden hon levde tillsammans med tränaren Yannick Tregaro.
– Mitt livs olyckligaste ögonblick är nog när min ex-man sa att han nog inte ville leva med mig, säger höjdhopperskan i programmet.
Emma Green i Superstars
Slå på ljud

I tv-programmet Superstars som sänds på Kanal 5 får tittarna följa några av Sveriges mest folkkära idrottshjältar genom tiderna. De har mängder av VM- och OS-medaljer i bagaget i sina sporter. I programmet tävlar idrottsprofilerna om att vinna den ärade titeln som årets Superstar.

Inspelningen äger rum nere på Cypern och i tisdagens program samlar deltagarna viktiga poäng i en riktigt tuff armgångstävling som är både krävande och smärtsam.

Senare riktas fokuset på höjdhoppsstjärnan Emma Green, 35, som delar med sig av sin fantastiska karriär. Men det har inte bara varit guld och gröna skogar för höjdhopparen.

Emma Green hoppar höjd

FOTO: JOHANNES EISELE/TT

Emma Greens ord om separationen från tränaren Yannick Tregaro

Emma hittade även kärleken inom idrotten och år 2011 gifte hon sig med sin tränare Yannick Tregaro, 41. Men livet som träningspartners och kärlekspartners var inte lätt, och ex-paret skilde sig år 2014.

– Mitt livs olyckligaste ögonblick är nog när min ex-man sa att han nog inte ville leva med mig, berättar Emma Green i programmet Superstars.

Nu i efterhand är Emma glad över att det blev som det blev, men under perioden det gällde var livet inte lätt. Emma hade förväntat sig och hoppats på ett helt liv tillsammans med Yannick, planer som inte alls blev av.

– Alltså vi hade levt tillsammans så himla länge. Han har ju också varit min tränare ännu längre än vad vi varit tillsammans, fortsätter hon i programmet.

Emma berättar även att deras liv tillsammans kanske mer bestod av träning än att vara just ett kärlekspar. Idrotten var prioritering nummer ett för dem, och blev också anledningen till att det inte höll mellan dem menar Emma. 

Yannick Tregaro och Emma Green på Idrottsgalan 2011.

Yannick Tregaro och Emma Green på Idrottsgalan 2011. FOTO: Patrik Österberg/TT

“Klart att det blev geggigt”

– Jag fortsatte nog träna för Yannick ganska länge. Det är klart att det blev geggigt och mycket känslor, så det var ju inte optimalt. Men träningen blev jätteviktig för mig, så jag tog ut jättemycket på idrotten. Så det gick fantastiskt bra, säger Emma i programmet och avslutade med:

– Alltså jag var i så himla bra form och jag ville verkligen hoppa, men sen så blev det för mycket skador.

Skilsmässan blev inte slutet på kärlekssagan för Emma. Sedan år 2015 är hon sambo med basketspelaren Emil Salon och tillsammans har de en dotter som föddes 2018.

FOTO: Fredrik Hessman/TT, Dplay

FRÅN FÖRSTASIDAN