LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Elvira Öberg öppnar upp om kärleksbeslutet: ”Svårt att ta tillbaka”

12 feb, 2023 
Maja Slobodnik
Elvira Öberg och Axel Frost.
Elvira Öberg är en av Sveriges största skidskyttetalanger.
Men det är inte alltid lätt att vara en offentlig person.
– Det kan bli rubriker om jag väljer att dela med mig, kanske inte på en gång men senare och då kan det bli svårt att ta tillbaka, säger Öberg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”Brand logo
Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”

23-åriga Elvira Öberg är tredubbel OS-medaljör och en av guldfavoriterna under pågående VM i Oberhof. Under söndagens 10 kilometer jaktstart trodde många att hon skulle imponera, men tidigt på söndagen kom besked att hon blivit sjuk och inte kan delta.

Enligt landslagsledningen vaknade hon med halsont och har nu isolerats från resten av åkarna.

”Jag är helt förkrossad”, skriver Elvira Öberg på sitt Instagramkonto.

I en intervju med Expressen öppnar Öberg upp om livet i rampljuset och hur det faktiskt är att leva ett liv i offentligheten. Hon berättar bland annat om hur pojkvännen Axel Frost, 27, påverkas.

– Ibland kan det vara skönt att vara mer i fred, men det kan jag inte vara i samma utsträckning längre, berättar Elvira Öberg.

Annons

”Ibland kan det vara skönt att vara mer i fred, men det kan jag inte”

Elvira Öberg har inte alltid varit en skidskyttefantast. Sanningen är att i ung ålder spelade hon hellre fotboll, och trots att ett litet intresset för skidskytte fanns där blev hon aldrig tillräckligt bra. För Expressen berättar hon att farten fanns där, men att träffa måltavlorna var omöjligt.

Av en slump fick hon plats på skidgymnasiet i Sollefteå efter att en annan tjej tackat nej till sin plats. Storasyster Hanna Öberg, 27, som redan gick på gymnasiet peppade lillasyster att ta steget – vilket hon gjorde.

Och redan under andra året small det till när Elvira tog brons på junior-VM. Året efter avancerade hon till tre guld på JVM i Otepää.

Sedan dess har Elvira Öberg varit en offentlig person, vilket hon har delade känslor kring.

Hanna Öberg och Elvira Öberg.
Storasyster Hanna Öberg peppade lillasyster Elvira Öberg att ta chansen på skidgymnasiet i Sollefteå.

– I och med att man presterar på en så pass hög nivå så borde det kanske vara så, att man gjort sig förtjänt av offentligheten. På så sätt är det kul, jag vill vara en förebild och en ambassadör för skidskytte, men det är inte alltid roligt att folk tänker att man ska vara tillgänglig bara för det, säger hon och fortsätter:

Annons

– Ibland kan det vara skönt att vara mer i fred, men det kan jag inte vara i samma utsträckning längre. Det är någonting man får acceptera som elitidrottare om det går bra.

”Det är skönt att ha någon där hemma som man kan prata av sig med”

Alla minns vi kärleksdramat i skidskyttelandslaget i oktober 2021. Det är ett exempel på när Elvira Öberg inte trivts i offentlighetens ljus. Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg berättade att de var ett par samtidigt som Jesper Nelin, som tidigare var tillsammans med Öberg, blev ihop med Ponsiluomas ex.

Efter kärleksdramat är Elvira Öberg mån om att skydda sitt privatliv.

– Helt plötsligt kan det bli ett intresse kring saker som, även om jag tycker det är ologiskt, vem jag är tillsammans med. Det kan bli rubriker om jag väljer att dela med mig, kanske inte på en gång men senare och då kan det bli svårt att ta tillbaka något i framtiden om man skulle vilja det, säger hon till Expressen.

Elvira Öberg.
Elvira Öberg tycker det är skönt att vara ihop med någon som står utanför skidskyttebubblan.

Tidigare under säsongen valde hon dock att berätta om sin egen nyfunna kärlek, 27-åriga Axel Frost.

– Det är skönt att ha någon där hemma som man kan prata av sig med. Och det är bra att han är lite utanför den här världen också, när man själv är inne i skidskyttebubblan, säger Öberg.

FOTO: Instagram/TT

Annons