Linn Persson slog svenska stjärnan – möts av hat: ”Jättetråkigt”

Linn Persson och Elvira Öberg

Linn Persson snuvade Elvira Öberg på cupsegern.
Nu får hon ta emot hat på sociala medier.
– Det är jättetråkigt att andra människor tror det om mig, säger Linn Persson till SVT.
Rullskidor fungerar INTE på grus
0:22

Efter reklamen: Rullskidor fungerar INTE på grus

(0:22)

Slå på ljud

Världscupsäsongen i skidskytte spelade på sista refrängen. Elvira Öberg, 23, hade redan säkrat en andraplats i den totala världscupen. I stället låg fokus på att komma på minst en fjärdeplats för att kamma hem segern i den totala masstartscupen.

Då gjorde Linn Persson, 27, ett superlopp och snuvade henne på cupsegern. Med en tiondels sekund såg Linn Persson till att komma fyra. Elvira Öberg slutade femma och gick, förutom cupsegern, miste om 100 000 kronor i prispengar. Efteråt var hon rejält besviken.

– Just där och då var jag kanske inte jätteglad. Det kanske blev en liten miss men samtidigt har jag ingen rätt att vara besviken på Linn. Det är en individuell idrott vi håller på med och jag kan inte förvänta mig att hon inte ska köra allt hon har över mållinjen, sa hon till SVT efter loppet, enligt Aftonbladet.

Elvira Öberg

Elvira Öberg lyckades inte kamma hem segern i den totala masstartscupen: ”Just där och då var jag kanske inte jätteglad”, sa hon till SVT.

Terje Bendiksby

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Jättetråkigt att andra människor tror det om mig”

Dagen efter fick Linn Persson ta emot flera elaka kommentarer på sociala medier och många anser att hon inte borde ha låtit Elvira Öberg komma fyra. I en intervju med SVT bemöter hon den hårda kritiken.

– Det som kanske känns jobbigast är att folk tror att jag på något vis inte unnar Elvira den segern, vilket absolut inte stämmer för det gör jag verkligen. Det är klart att jag känner och förstår att det känns snopet och tråkigt. Det är jättetråkigt att andra människor tror det om mig för det är inte alls så det är, säger hon till SVT.

Linn Persson

Linn Persson drog förbi och snuvade Elvira Öberg på fjärdeplatsen. Efter loppet har hon fått en hel del hat. ”Det är jättetråkigt att andra människor tror det om mig”, säger hon till SVT.

KIMMO BRANDT
Slår tillbaka mot Maja Dahlqvist efter stjärnans utspel: ”Arrogant”

Linn Persson om hatet

Att mötas av hat är aldrig roligt och Linn Persson tycker att det är mycket roligare att få ta del av positiva, något hon är långt ifrån ensam om.

– Att få negativa kommentarer är såklart aldrig roligt, ingen tycker nog om att få elaka meddelanden. Då är frågan varför man vill skicka sådant? Det kan inte jag svara på, det är jag som får ta emot det i stället.

Linn Persson säger till SVT att hon och Elvira Öberg inte är ovänner efter loppet.

– Vi vet båda hur en tävling går till och hur det funkar. Jag förstår att hon är besviken att hon inte tog den spurten, samtidigt så vet man att man gör vad man kan. Det gör alla. Det är inga hard feelings alls, det är lugnt.

Linn Persson, Elvira Öberg, Hanna Öberg och Mona Brorsson

Mona Brorsson, Elvira Öberg, Hanna Öberg och Linn Persson poserar med sina guldmedaljer för första plats i skidskyttestafetten efter medaljceremonin på Medal Plaza under vinter-OS i Peking, Kina, 2022.

ORRE PONTUS/Aftonbladet

LÄS OCKSÅ: Ryska ilskan efter svenska påtryckningarna

LÄS OCKSÅ: Så träffades Frida Karlsson och William Poromaa

Foto: Pontus Orre/Aftonbladet, Terje Bendiksby, KIMMO BRANDT

SENASTE NYTT!