TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Elsas rädsla efter läkarnas miss: "Kom som en chock"

31 mar, 2017 
Malin Ljung
Elsa Billgrens läkare misstänker att hennes cellprovs de senaste 10-15 åren visat negativa resultat – trots att det inte stämt. I början av året tvingades hon operera bort livmodern, och nu skriver TV4-profilen om det tunga beskedet: "Det kom som en chock".
Annons

I början av året fick Elsa Billgren, 31, sitt livs käftsmäll. Efter att ha bett om ett extra cellprov efter sin förlossning fick “Äntligen hemma”-inredaren det tunga beskedet att resultatet inte såg bra ut.

Det hela slutade med att hon för 1,5 månad sedan opererade bort sin livmoder, något hon i flertalet blogginlägg skrivit om:

“Tänk om jag inte självmant hade bett om ett cellprov vid återkontrollen efter min förlossning. Tänk om jag hade gått oftare och testat mig, typ varje år. Tänk om jag vaccinerat mig. Tänk om den suttit någon cm längre ner så man hade kunnat behålla livmodern”. 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu har TV4-profilen varit på ett obligatoriskt återbesök, något hon ska göra de kommande fem åren. Och även om det hittills ser ut som att ingreppet räddat Elsa så fick hon nu ett besked från läkaren som slog undan benen på henne.

“Läkaren berättade att jag troligtvis burit på detta i 10-15 år, och att alla cellprover jag tagit tidigare visat falska negativ. Alltså, det kom som en chock. Jag känner mig så lurad. Jag trodde att testerna skulle visa om jag var sjuk eller inte, men nej. Det var bara den sista, den jag tog nu på min återkontroll efter förlossningen, som lyckades upptäcka det dödligt farliga”, skriver hon i ett nytt inlägg. 

Elsa med maken Pontus.

Elsa Billgren skriver även om rädslan hon nu för tiden bär på, att livet trots allt överskuggas av att det finns 10 procent risk för återfall. Det hela har påverkat henne så pass mycket som person att hon försöker göra allt hon vill på momangen, att hon vill leva fullt ut hela tiden.

Annons

Det är så fruktansvärt. Men det är mitt öde. Jag känner mig ofta som något förbrukat skräp. Som att jag haft mitt roliga, levt mitt liv. 31 år och klar. Över som person, redo att kasta in handduken. Jag har ju varit så stark och levande, men nu är jag rädd. Ledsen och sorgsen och rädd.”

Elsa Billgren är gift med musikern Pontus de Wolfe, 35, sedan 2010 och tillsammans har de sonen Lynn som föddes i juli 2016.

FOTO: Ibl, TV4

Annons