Ellinor Persson hade tre tumörer i brösten: "Jag visste att det var cancer"

29 sep, 2015 
AvLisa Nylén
Ellinor Perssons liv tog en dramatisk vändning förra året då hon diagnosticerades med bröstcancer i båda brösten. Efter 85 sjukhusbesök, cellgifter och strålbehandling mår hon idag bra. "Det har varit riktigt överjävligt!".
Annons

Ellinor Persson fyller 50 om ett par veckor och man kan lugnt säga att hennes sista år som 40-plussare har varit ovanligt tufft. I början av 2014 upptäckte hon en knöl i bröstet.

– Jag visste att det var cancer, säger hon till Året Runt.

Efter 85 sjukhusbesök är Ellinor Perssons cancer borta. Foto: IBL
Ellinor Persson drabbades av bröstcancer och kunde räkna till 85 sjukhusbesök på mindre än elva månader. Foto: IBL

Det visade sig att tv-profilen hade totalt tre tumörer i båda brösten och hon genomgick operation. Trots det blev det aktuellt med cellgiftsbehandling, vilket kom som en chock för Ellinor.

– Jag började tänka på att jag skulle vakna upp med tussar på kudden. Det var en äcklig känsla. Jag var rädd för att se håret lossna, har Ellinor Persson tidigare berättat för Expressen.

För att slippa den upplevelsen tog hon hjälp av sambon Johan Sörbom, 47, och barnen Jordan, 18, och Johanna, 15.

Annons

– Jag gjorde två flätor som barnen fick klippa av och sedan rakade min man mig, det var riktigt roligt. Och jag tyckte faktiskt att jag blev riktigt söt efteråt, berättar hon för Året Runt.

Sambon Johan Sörbom har stöttat Ellinor Persson genom sjukdomstiden. Foto: All Over Press
Sambon Johan Sörbom har stöttat Ellinor Persson genom sjukdomstiden. Foto: All Over Press

Sex omgångar med cellgifter, som följdes av sju veckors daglig strålbehandling, tog på krafterna. I december avslutades behandlingen — totalt blev det 85 sjukhusbesök på knappt elva månader.

– Den har varit lika jobbig fysiskt som den varit lätt psykiskt. Jag har inte en sekund trott att jag ska dö. När jag råkar ut för kriser tänker jag bara att jag ska ta mig igenom dem. Men fysiskt har det varit riktigt överjävligt, sa hon till Expressen i våras.

Sedan dess har Ellinor långsamt kommit tillbaka till livet och i Året Runt sammanfattar hon det hela:

Annons

– Jag har lånat ut min kropp till någon annans våld under ett helt år, men nu är den tillbaka igen!

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons