Ellinor Bjurströms sorg – väninnan ihjälskjuten av pojkvännen

Ellinor Bjurström med familjen.
Exklusivt

Hon är en av våra riktigt stora influencers.
Hänt möter Ellinor Bjurström för ett samtal om svartsjukan i förhållandet, hatstormen på nätet och sorgen efter ihjälskjutna väninnan.

Hur står det till Ellinor?

– Nu är det ganska bra, men väldigt nyligen drabbades Novali, bebisen, av RS-viruset. I två dagar fick hon ligga på sjukhus för att få hjälp med andningen. Därför har jag varit helt ur balans senaste veckan, men nu börjar det vända. Det börjar faktiskt bli bättre!

Som influencer har du 110 000 trogna följare. Är någon av dessa helgalen?

– Ja, det finns många konstiga människor där ute. En gång, när jag hade skrivit att Jimmy var ute på en show, skrev en följare: ”Nu vet jag att du är själv hemma och jag har adressen”. Jag blev livrädd, ringde mamma och grät. Hon fick komma hit mitt i natten! Jag är livrädd för sådant där.

Lever du gott på att vara influencer eller samlar du pantburkar i fylleparken, kvällstid?

– Jag skulle väl vilja säga att det är någonstans där mittemellan…

✔︎ Det här är Ellinor Bjurström

Ålder: 27.
Stjärntecken: Våg.
Bor: Nybyggd drömvilla i Stockholms skärgård.
Jobbar som: Influencer.
Familj: Sambo med Youtube-profilen och rörmokaren Jimmy Olsson, 34, sonen Aaron, 3, dottern Novali, två månader. Delad vårdnad av hunden Frankie, 6.
God egenskap: Väldigt snäll.
Dålig egenskap: Otålig.
Älskar att: Sova.
Hatar att: Vara stressad för då hamnar allt i obalans.
Äter helst: Köttbullar och potatismos med lingonsylt.
Dricker helst: Vin.
Borde: Skaffa mig en analog kalender.
Kändismerit: Fyllesnackat med Mick Jagger på under en efterfest på Grand Hôtel.

Vilken är den värsta hatattacken du drabbats av i sociala medier?

– När Aaron bara var två dagar skrev jag på min blogg att Jimmy funderade på att åka på en firmaresa några dagar senare. Oj, vad mycket kommentarer jag fick! Jag hade ”förstört mitt liv som skaffat barn med en sådan man”. Värsta hatstormen. Jag grät i flera dagar.

Ellinor om livet efter Top Model

Genombrottet i kändisvärlden fick du 2014 – som deltagare i Top Model. Förknippar du den tiden med glädje eller ångest?

– Jag gick in med ångest men ur med glädje. I början mådde jag så jävla dåligt, jag hade väldigt låg självkänsla på grund av min psoriasis. Jag tyckte själv att jag inte var värd så mycket, men i Top Model lärde jag mig att jag är fan så grym trots min psoriasis. För första gången visade jag upp detta offentligt. Sedan kom jag på andraplats. Det var bra för självförtroendet, det blev en vändpunkt.

Ellinor i Top Model 2014 och hur hon ser ut numera.

Vad gör Jimmy till en bra kille?

– Det är jättemycket, men han är otroligt mån om hur andra mår. Det uppskattar jag supermycket!

Hur länge har ni kilat stadigt?

– I sju år vid årsskiftet.

Hur lång tid efter att kärleksblixten slagit ned flyttade ni ihop?

– Jag bodde hos en killkompis men hade en lägenhet på Fridhemsplan. Jimmy hade ingenstans att bo, så jag sa att ”du får flytta in i min lägenhet”. Så han gjorde det. Precis då fick jag reda på att jag var tvungen att flytta ut från min kompis redan veckan efter. Jag hade inte mage att kasta ut Jimmy, så vi flyttade ihop, (skratt).

OJ! Demi Moores romans med 29 år yngre svensken

Vad handlade ert första sambogräl om?

– Det kommer jag inte riktigt ihåg, men i början hade vi rätt mycket svartsjukeproblem. Vi grälade mycket, men det gör vi inte idag. Nästan ingenting. Svartsjukan har vi arbetat bort. Utan att gå in på detaljer kan jag säga att tilliten sviktade lite ett tag. Jag föreslog att vi skulle gå i parterapi och han gick med på det. Där lärde vi oss att kommunicera.

Ellinors stora sorg: Väninnans död

Pruttar och rapar du och Jimmy i varandras sällskap?

– Jimmy gör det. Han har inga problem med det. Jag däremot gör inte det, (skratt).

Vad kände du när han la av en brakare första gången?

– Första gången var redan i början av förhållandet. Då skulle jag leka cool. Jag låtsades att jag inte brydde mig, men egentligen ville jag bara gå och spy. Nu låtsas jag inte längre som att jag inte bryr mig. Nu blir jag arg, liksom, och säger: ”Gå härifrån, ditt äckel!”

Ellinor Bjurström med sambon Jimmy, sonen Aaron och hunden Frankie.

Ellinor med sambon Jimmy, sonen Aaron och hunden Frankie.

Vilken händelse har satt djupast spår i dig?

– När jag var 17 år hade jag en tjejkompis som blev skjuten av sin dåvarande pojkvän. Det är lite oklart hur det gick till, men i domen står det att det var ett vådaskott hemma i lägenheten. Pojkvännen höll i pistolen. Efter detta gick jag in i en väldigt mörk period. Jag och min andra tjejkompis drack väldigt mycket, vi brydde oss liksom inte om våra liv...

Vem är den kändaste svensken du kommit nära?

– Ellen Bergström, vi är jättebra vänner.

OJ! Suzanne, 68: ”Jag är kungens okända systerdotter”

Säg ett par saker du vill hitta på innan årets slut!

– Jag vill ha en riktigt stökig utekväll. Jag har ju varit gravid i nio månader – och så har det varit corona. Jag vill gå ut en kväll, inte känna något ansvar överhuvudtaget. Jag vill kunna ligga i en buske och spy utan att ha dåligt samvete. En sådan kväll vill jag ha! Sedan vet jag inte... Åka till Leklandet med ungarna, kanske, som den busmorsa jag är.

Slutligen Ellinor, vad skulle du välja: snacka skit om prinsessan Madeleine för alla grannar, spotta Bianca Ingrosso i ansiktet på nästa kändisfest eller bli örfilad av Anders Öfvergård – med en fläskfilé?

– Jag måste nog ta det sista, för det första och andra är respektlöst. Det där med en fläskfilé, det har jag aldrig varit med om. Det hade nog varit spännande, (skratt).

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för deltagarna i Top Model

LÄS OCKSÅ: Lönelista: Hen tjänar bäst i Bachelor

Foto: TT, Nathalie Nyberg & Instagram

Senaste nytt