TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Ellinor Bjurström i tårar – efter händelsen i direktsändning

26 feb, 2023 
André Färnsveden
Ellinor Bjurström.
Unga mammor-profilen Ellinor Bjurström lider av sjukdomen psoriasis.
När hon gästar Nyhetsmorgon och pratar om sin kamp blir känslorna för starka att hålla tillbaka.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folketBrand logo
Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folket

Ellinor Bjurström, 28, är bloggaren och influencern som slog igenom stort när hon medverkade i tv-succén Top model år 2014. Flera år senare skulle Ellinor komma tillbaka till rutan, då i Unga mammor.

Ellinor Bjurströms ärliga ord om sjukdomen

De som följer Ellinor noga är antagligen medvetna om att hon lider av sjukdomen psoriasis. En hudsjukdom som orsakar märken på huden. När Ellinor började sin karriär i modelprogrammet, var det ett stort steg i hennes kamp med sjukdomen. Något hon berättade om när hon gästade Starstruck.

– Top model kommer jag alltid hålla jättejättekärt för det var det som förändrade mitt liv. Inte bara med kändisskapet eller något sånt utan mitt liv och min syn på mig själv. Jag gjorde en sådan otrolig personlig resa i det programmet. Jag har ju min psoriasis och innan programmet hade jag inte visat det för någon. Jag hade bara haft långärmat och långbyxor hela mitt liv, jag var inte ens med på idrotten när jag var liten, säger hon och fortsätter:

Annons

– Ingen visste om det, mycket möjligt min närmaste vän men inte mer än så. I Top model var det faktiskt första gången jag visade upp mig själv och bara kände att nu pallar jag inte gömma mig längre nu ska jag bara vara mig själv.

Ellinor Bjurström om akuta händelsen – rullades in på operationBrand logo
Ellinor Bjurström om akuta händelsen – rullades in på operation

Ellinor Bjurström i tårar under direktsändning

Under morgonen gästade hon nyhets- och aktualitetsprogrammet Nyhetsmorgon. Hon berättar om hennes långa kamp med sjukdomen och mobbningen hon tvingades utstå under skolperioden.

Vidare visar programledaren Jenny Alversjö ett klipp från Ellinors intåg i programmet Top model. I klippet frågar juryn henne om sjukdomen varpå hon förklarar att hon har psoriasis över hela kroppen.

– Du är en fantastisk förebild tycker jag, säger Jonas Hallberg.

Annons

I klippet syns en tårögd Ellinor, och när kameran klipper tillbaka till studion så har Ellinor blivit rörd av att se bilderna.

– Jag blir så rörd av det där klippet.

– Hur var det att få se det där igen?, frågar Jenny.

– Magiskt, svarar Ellinor, jag blir så rörd av att se det där för jag ser i mina ögon att det var verkligen var där som jag verkligen kände att jag inte längre ska låta den här sjukdomen bestämma vad jag ska göra med mitt liv och inte. Jag hade verkligen en dröm om att bli model och jag vågade inte riktigt leva ut den för att jag såg ut som jag gjorde, säger Ellinor.

Vidare drar hon en referens till en person som inspirerade henne att visa sin kropp och berättar att hon vill vara en inspiration för andra.

– Kan jag, så kan andra, säger hon.

När Hänt når Ellinor delar hon med sig av känslorna.

”Det kändes bra, men det är klart att det rycker upp massa känslor. Det är läskigt att dela med sig av sina jobbiga upplevelser för hela Sverige att kommentera. Men allt togs emot jättebra och jag har en positiv känsla i kroppen. Jag tror att det är viktigt att vi andra i samma situation som mig att dom inte är ensamma”, skriver hon i ett meddelande.

FOTO: TV4

Annons