LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ellen Krauss om familjens reaktion när hon kom ut som lesbisk

10 dec, 2023 
Linn Seipel
ellen krauss
Artisten Ellen Krauss gör succé i Så mycket bättre.
I en ny intervju med QX talar hon ut om mer privata ämnen – bland annat hur det gick till när hon kom ut som gay för sin familj.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dogge inte nöjd – så mycket fick han betalt för att vara med i Så mycket bättreBrand logo
Dogge inte nöjd – så mycket fick han betalt för att vara med i Så mycket bättre

Artisten Ellen Krauss, 23 är inte bara den yngsta deltagaren någonsin i Så mycket bättre, hon är också bland de mest uppskattade. Ellen Krauss tolkning Inatt av låten Inget stoppar oss nu, skriven av Lasse Holm, 79, (framförd av gruppen BlackJack), låg länge högt på svensktoppen på Spotify.

När Ellen fick frågan om att medverka i det populära programmet blev hon först osäker, berättar hon i en ny intervju med QX.

– Det enda tveket var att det kändes för tidigt att komma in med ett album i ryggen. Men jag kom ju inte in för att hyllas för min låtskatt, som vissa andra. Jag kände mest att jag hade en uppgift, ett uppdrag, och det var att leverera sex tolkningar på ett bra sätt och samtidigt underhålla, säger hon till tidningen.

Annons

Ellen Krauss om att komma ut som lesbisk för familjen: ”Släppte det ganska fort”

I samma intervju får hon frågan om hur det var att komma för hennes familj. De som sett programmet vet att Ellen talat öppet om sin homosexualitet och att hon har en flickvän hemma. Även reaktionen från familjen var oproblematisk, berättar hon.

– Jag har nog alltid vetat att jag är gay och var kär i tjejer redan på dagis. Mamma och pappa har alltid varit öppna för att jag och brorsan ska vara oss själva och gå våra egna vägar. Och det gjorde jag. Mamma och jag hade bråk om kläder när jag var liten och ville se ut som en liten kille, men hon släppte det där ganska fort, säger hon till tidningen, och fortsätter:

– Så när jag som 13-åring berättade att jag var kär i en tjej i mitt fotbollslag blev hon inte så överraskad. Jag minns hur jag frågade mamma ”Är du besviken?” Och hon svarade: ”Så får du aldrig säga. Jag är mer stolt än någonsin över dig för att du berättar”. Och sen kom jag ut för min bästa vän som också spelade i fotbollslaget och efter det har det bara varit kul att komma ut. Det är nice liksom.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons