LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ellen Bergström slutade vara nykter alkoholist – Renée Nyberg i chock

20 feb, 2024 
Ellen Bergström har tidigare varit öppen kring sitt alkoholmissbruk och blev nykter alkoholist.
Nu berättar hon att hon föll tillbaka.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ellen Bergström om lyxköpen: "Är pank nu"Brand logo
Ellen Bergström om lyxköpen: "Är pank nu"

Ellen Bergström, 34, har många strängar på sin lyra. Förutom att vara stor på sociala medier så är hon också skådespelare och sångerska. Hon har även ställt upp i Masked singer där vi fick se henne bakom masken till Enhörningen!

Ellen är väldigt öppen av sig och delar gärna med sig av sin vardag på sociala medier. Hon har även varit öppen kring att hon haft alkoholmissbruk.

Renée Nybergs chock efter Ellens ord

När hon gästar Renées brygga får hon frågan av Renée Nyberg, 57, hur det gått med boken som skulle handla om att bli nykterist.

– Nej jag skrev aldrig en bok. För jag började tro att jag kunde dricka, så då ringde jag och sa “nej men det blir ingen bok, för nu har jag varit nykter i fem år, nu tror jag att jag klarar det här”. För jag hade druckit ett glas och jag kände inte att jag ville dricka mer, förklarar Ellen i programmet.

Annons

Ellen bestämde sig då för att testa att dricka något glas igen då och då. Men det eskalerade.

– Men sen gick det en tid och ju längre tiden gick ju mer kände jag att jag liksom ökade mängden från ett glas till två glas och såhär. Jag hade bestämt hur mycket jag skulle dricka, och jag höll inte det…, säger hon och fortsätter:

– Så då bestämde jag bara såhär “nog”. Och det var igår!

Renée Nyberg får en chock.

– Va?! Oj?

Ellen Bergström om alkoholmissbruket

Ellen berättar vidare att hon skämts över detta och tyckte därför att det var jobbigt att komma till Renées brygga dagen efter hon tagit ett sådant beslut.

– Hela tiden så var det någonting inom mig som sa att jag behövde typ få testa en gång till. Är jag...? Och så gjorde jag det och alltså nej, jag är. Jag kan inte, jag har ingen kontroll, det går inte och jag mår inte bra av det, säger hon i programmet.

Ellen är medveten om att hon har lätt för att bli beroende, men hon ville ändå tro och hoppas att hon också kunde lyckas hålla alkoholen under kontroll.

– Sen var det ju också att jag hört att andra har sagt att de varit nyktra och sen börjat dricka igen och att det har funkat. Jag har ju sagt samma sak i ett halvår nu. Men sen märker jag ju att “nej det funkar inte”, säger hon och konstaterar med gråten i ögonen.

– Men det får vara så nu bara. Det är jobbigt att acceptera men jag har bara flytt nu från alla känslor. Det går inte att göra det, då blir det såhär dumt och man blir destruktiv och ja…

FOTO: TV4

Annons