LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Elisabeth ”Bettan” Andreassens make dog – hjärtskärande orden: ”Det märker man nu...”

26 jun, 2024 
Loke Westberg
Elisabeth "Bettan" Andreassen
TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet
Elisabeth Andreassens man Tor Andreassen gick tragiskt bort 2016.
Nu berättar den folkkära artisten om sorgen och Tors relation till barnen Anna och Nora.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tjejmatte med Siw Malmkvist och Ann Westin: ”Jag fattar ingenting”Brand logo
Tjejmatte med Siw Malmkvist och Ann Westin: ”Jag fattar ingenting”

Den folkkära Elisabeth Andreassen, 66, gifte sig med maken Tor Andreassen 1994 efter att de två träffats genom Tors syster ett par år tidigare.

– Jag visste direkt att "han vill jag gifta mig och skaffa barn med". Tor var både mild och stark, har hon tidigare sagt i en intervju med norska Klikk.

2016 gick Tor tragiskt bort i en hjärtattack när han befann sig i familjens stuga. Han blev bara 64 år gammal och dödsfallet chockade alla, inte minst de närmast sörjande.

Elisabeth Andreassen om makens relation med barnen

Tor och Elisabeth hann med att få två barn i döttrarna Anna och Nora. I ett nytt avsnitt av norska Fordomspodden pratar Fredrik Sjaastad Næss, 33, och Bjørn-Henning Ødegaard, 40, med Bettan om den framlidne maken och relationen med barnen.

– Jag och min man hade ett fantastiskt äktenskap. Vi träffade varandra ganska sent och han hade jobbat utomlands hela sitt liv och rest runt världen flera gånger som importchef för mat som skulle säljas till norsk industri, säger Bettan och fortsätter:

Annons

– När vi fick vårt andra barn ville han vara hemma ett år, men det blev elva år.

Att Tor var hemma så mycket med barnen gjorde att Bettan kunde resa och jobba utan att behöva oroa sig för barnen. Det gjorde att paret inte behövde anställa någon barnskötare eller au pair.

– Jag kunde jobba så mycket jag ville och han vara hemma, vi slapp att ta hjälp av en au pair, säger hon i podden.

Upplägget har inte bara betytt mycket för Bettan, i podden berättar hon om hur döttrarna Anna och Nora har påverkats av att ha en pappa som kunde vara hemma med dem konstant.

– Det märker man nu, han gick ju bort för sju år sen, man märker på tjejerna vad det betydde för dem att han var hemma så mycket nu när han inte är det. Det var lyxigt, säger hon.

Hittat ny kärlek i Øytstein Sørum

På senare år har Bettan dock hittat tillbaka till kärlekslyckan. I maj 2019 blev hon och egenföretagaren Øytstein Sørum ett par.

Annons

– En väldigt, väldigt fin man. En fin människa. Det känns skönt att komma in i en normal vardag, att leva i tvåsamhet igen. Det är fint att få dela glädje och intressen med någon. Att uppleva kultur, åka skidor, vara på sjön och åka till ”hytten” tillsammans, har Elisabeth sagt om den nya mannen till Expressen.

Med vuxna barn kan de två tillbringa mycket tid i varandras sällskap.

– Man har också mer tid. Vi har inte så mycket ansvar i vardagen för andra. Alla barn klarar sig själva och vi kan ägna oss åt varandra. Det är ganska behagligt, sa hon.

FOTO: TT

Annons