LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Elisabet Höglund, 79: ”Har botat min egen diabetes”

25 mar, 2024 
AvOla Lagerström
Hon har gått segrande ur både diabetessjukdomen och kroppssmärtorna.
Elisabet Höglund har all anledning att slå på glädjetrumman.
– Jag blev alltmer deprimerad, bloggar hon om sin svåra tid.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Systrarna Graaf om kärlekslivet: ”Ny...”Brand logo
Systrarna Graaf om kärlekslivet: ”Ny...”

Läkaren satte därför in en ny medicin, som dock resulterade i att Elisabet fick svåra smärtor i benen och ryggen.

– Det gjorde att jag nästan inte kunde stå på benen, än mindre gå, utan att benen nästan vek sig under mig. Det var ingen trevlig biverkning, berättar Elisabet på sin blogg.

I höstas drabbades tv-kvinnan av en fallolycka.

– Den 8 september bröt jag vänster lårbenshals när jag snubblade på min handväska och föll handlöst på vardagsrumsgolvet. Den värk som den olyckan förde med sig var förstås sju resor värre än smärtorna från diabetesmedicinen, bloggar Elisabet vars rehabilitering efter höftledsoperationen gick långsamt.

Annons

Hon plågades av ständig värk.

– Jag tappade intresset för nästan allt i min omgivning och blev alltmer deprimerad. Jag slutade att testa blodsockret som jag alltid hade gjort tidigare, men fortsatte att ta min diabetesmedicin, berättar Elisabet som snart – på läkarens direktiv – upphörde med sin diabetesmedicin i fyra, fem veckor.

”Botat min egen diabetes”

När hon fick ta ett nytt blodsockerprov på vårdcentralen blev resultatet ett glädjebesked utöver det normala.

– Det visade sig att jag hade perfekta blodsockervärden, bara 5.4 mmol/liter blod på provtagningsdagen. Normalvärdet ska ligga mellan 4.2–6 mmol, så mitt värde var lysande! Jag hade ingen diabetes längre! Några dagar senare fick jag ett nytt brev från min läkare. Nu skrev han att jag inte behöver ta någon diabetesmedicin alls. Han hade studerat mina provsvar och kommit fram till att jag har ”normala blodsockervärden”. Det betyder att jag också slipper de förfärliga biverkningarna, jublar Elisabet som vänder sig mot påståendet att diabetes är en livslång sjukdom.

Annons

– Man kan göra mycket själv för att stabilisera blodsockret vid diabetes typ 2. Det handlar helt enkelt om vad man äter och hur man i övrigt behandlar sin kropp, bloggar Elisabet som gjorde en stor livsförändring när hon fick sin diabetesdiagnos.

Hon avstod allt som innehöll socker, samtidigt som hon började träna och motionera.

– Jag vill idag påstå att jag själv genom att äta nyttig och sockersnål mat har botat min egen diabetes, avrundar Elisabet som är lyckligt gift med Bosse Karlsson, 76.

De har varit tillsammans i snart 30 år och träffades under en radiosändning 1995.

– Jag hade mitt singelliv och trivdes bra med det. Jag jobbade mycket, hade hundar och katter. Jag var inte förberedd på ett liv tillsammans med någon så jag blev väldigt chockad och överraskad när han klampade in i mitt liv. Alltsammans var så enkelt och naturligt. Inga gräl. Inga konflikter. Vi har det jättebra, har Elisabet tidigare berättat för Hänt.

FOTO: TV4 / Patrik Österberg/TT

Annons