LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Elisabet Höglunds tunga sjukdomsbesked – har drabbats av diabetes

07 jun, 2023 
AvOla Lagerström
Elisabet Höglund
Tolv år efter canceroperationen har tv-profilen drabbats av en ny sjukdom: diabetes.
– Kommer jag att orka träna lika mycket i fortsättningen?, frågar sig Elisabet Höglund.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anton Körbergs sjukdomsbesked: ”Kan ta upp till ett år”Brand logo
Anton Körbergs sjukdomsbesked: ”Kan ta upp till ett år”

Elisabet Höglund, 78, har alltid levt ett hälsosamt och aktivt liv. I yngre dagar var hon tävlingscyklist och rönte stora framgångar – även på internationell nivå. Dessutom har hon ätit nyttig mat och mycket frukt och grönt. Hon har konsekvent tackat nej till godis, semlor och tårtor.

– Jag har aldrig rökt och har alltid varit mycket måttlig med alkohol, berättar Elisabet på sin blogg.

Hälsotänket till trots har den folkkära tv-profilen inte varit förskonad från sjukdomar. Sommaren 2011 opererades hon för cancer på bukspottskörteln.

– Jag fick ta bort en massa organ och fick fruktansvärda komplikationer. Blodförgiftning och blodproppar. Jag var minuter från att dö. Det var ett jättetrauma, sa Elisabet häromåret till Hänt.

Elisabet Höglund om sin diabetes: ”Det är en katastrof för mig”

På sin blogg berättar Elisabet att hon nyligen fick ett nytt besked av sin läkare. Hon har nämligen drabbats av diabetes typ två. Glukosvärdet i blodet är inte farligt högt, men tillräckligt högt för att hon måste medicinera livet ut.

Annons

Två gånger om dagen tar hon blodsockerprov i fingret och hon medicineras med läkemedlet Metformin.

– Det är en katastrof för mig. Kommer jag att orka träna lika mycket i fortsättningen om jag inte kan leva utan blodsockersänkande läkemedel? Jag vet inte, fortsätter Elisabet, som dock försöker fortsätta att leva ett aktivt och innehållsrikt liv.

Förvisso har hon och maken Bosse, 75, lagt ut sin lägenhet på spanska solkusten till försäljning, men snart kommer makarna antagligen att slå till på ett annat spanskt boende.

– Jag har nämligen hittat mitt lilla drömhus högt uppe i bergen på en helt annan plats. Man måste alltid ha ett litet projekt på gång. Annars dör man invärtes.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons