LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Elisa Lindström i tårar efter skadan i tv: "Drog till nacken"

11 sep, 2018 
Lina Arvidsson
I SVT-serien Det stora racet ska kändisar lära sig köra folkrace. Men olyckan är framme i kvällens avsnitt och dansbandssångerskan Elisa Lindström råkar ut för sin stora rädsla.
Annons

Dansbandssångerskan Elisa Lindström, 27, är en av fyra kändisar som ska lära sig köra folkrace i SVT-serien Det stora racet. Tillsammans med varsitt lag ska Elisa Lindström, Magnus Wislander, 54, Kodjo Akolor, 37, och Ellen Bergström, 28, bli fullfjädrade folkracing-proffs på sex veckor.

Under den första veckan har deltagarna fokuserat på att lära sig grunderna i folkrace samt att bygga varsin bil. Bilen ska de sedan köra under det stora racet efter sex veckors träning. Budgeten för att bygga bilen är 8000 kronor per lag.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I kvällens avsnitt får deltagarna möjlighet att tjäna mer pengar till sin bil – genom att vinna veckans race. Denna vecka får deltagarna köra gocart för att lära sig ta svängarna på rätt sätt.

Dansbandsstjärnan Elisa Lindström berättar tidigt i avsnittet att hennes största rädsla är att skada sig.

– Jag försöker att inte oroa mig, för jag vet att ingenting blir bättre av att oroa sig. Men jag tänker faktiskt en del på min säkerhet, säger Elisa Lindström i Det stora racet.

Annons

Hon berättar att hon är mest rädd att skada nacken. En nackskada kan ställa till stora problem för hennes sång.

– Får man en skada eller bli spänd i nacken påverkar det tonen jättemycket, säger Elisa Lindström.

Senare i avsnittet är det just vad som händer. Olyckan är framme och Elisa Lindström gör sig illa i nacken.

Under ett träningsvarv snurrar Elisa in i en däckkant. Hon går undan och låser in sig i på en toalett, till. Hennes lag, bestående av de erfarna folkraceförarna Daniel och Rickard Rang, blir oroliga och följer efter henne.

– Jag har inte så ont, men det är min gamla skada. Det blir sån rädsla när det handlar om nacken, säger hon till sina lagkamrater.

I en synk berättar hon mer.

– Jag tror inte det var någon stor smäll egentligen. Jag drog till nacken så jag tror att jag sträckte mig. Jag har en gammal skada i nacken också.

Elisa Lindström gråter efter olyckan och bröderna Daniel och Rickard tröstar henne.

Annons

– Har du jätteont och känner att du inte vill köra mer, då kör du inte mer. För det vill inte vi. Det är inte värt det. Det är inte detta som är det viktigaste, säger Rikard Rang och får medhåll av sin bror.

– Daniel och Rickard är änglar. Jag blir så rörd. De är jättefina, säger Elisa Lindström.

Hon bestämmer sig för att stå över veckans race och ta hand om sin nacke.

Här är deltagarna i Det stora racet:

FOTO: SVT, IBL

Annons