Artikeln innehåller reklamlänkar

Elisa Lindström i tårar efter skadan i tv: "Drog till nacken"

I SVT-serien Det stora racet ska kändisar lära sig köra folkrace. Men olyckan är framme i kvällens avsnitt och dansbandssångerskan Elisa Lindström råkar ut för sin stora rädsla.

Dansbandssångerskan Elisa Lindström, 27, är en av fyra kändisar som ska lära sig köra folkrace i SVT-serien Det stora racet. Tillsammans med varsitt lag ska Elisa Lindström, Magnus Wislander, 54, Kodjo Akolor, 37, och Ellen Bergström, 28, bli fullfjädrade folkracing-proffs på sex veckor.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Under den första veckan har deltagarna fokuserat på att lära sig grunderna i folkrace samt att bygga varsin bil. Bilen ska de sedan köra under det stora racet efter sex veckors träning. Budgeten för att bygga bilen är 8000 kronor per lag.

I kvällens avsnitt får deltagarna möjlighet att tjäna mer pengar till sin bil – genom att vinna veckans race. Denna vecka får deltagarna köra gocart för att lära sig ta svängarna på rätt sätt.

Dansbandsstjärnan Elisa Lindström berättar tidigt i avsnittet att hennes största rädsla är att skada sig.

– Jag försöker att inte oroa mig, för jag vet att ingenting blir bättre av att oroa sig. Men jag tänker faktiskt en del på min säkerhet, säger Elisa Lindström i Det stora racet.

Hon berättar att hon är mest rädd att skada nacken. En nackskada kan ställa till stora problem för hennes sång.

– Får man en skada eller bli spänd i nacken påverkar det tonen jättemycket, säger Elisa Lindström.

Senare i avsnittet är det just vad som händer. Olyckan är framme och Elisa Lindström gör sig illa i nacken.

Under ett träningsvarv snurrar Elisa in i en däckkant. Hon går undan och låser in sig i på en toalett, till. Hennes lag, bestående av de erfarna folkraceförarna Daniel och Rickard Rang, blir oroliga och följer efter henne.

– Jag har inte så ont, men det är min gamla skada. Det blir sån rädsla när det handlar om nacken, säger hon till sina lagkamrater.

I en synk berättar hon mer.

– Jag tror inte det var någon stor smäll egentligen. Jag drog till nacken så jag tror att jag sträckte mig. Jag har en gammal skada i nacken också.

Elisa Lindström gråter efter olyckan och bröderna Daniel och Rickard tröstar henne.

– Har du jätteont och känner att du inte vill köra mer, då kör du inte mer. För det vill inte vi. Det är inte värt det. Det är inte detta som är det viktigaste, säger Rikard Rang och får medhåll av sin bror.

– Daniel och Rickard är änglar. Jag blir så rörd. De är jättefina, säger Elisa Lindström.

Hon bestämmer sig för att stå över veckans race och ta hand om sin nacke.

Här är deltagarna i Det stora racet:

Skådespelaren Ellen Bergström.

Komikern och programledaren Kodjo Akolor.

Fd Handbollsspelaren Magnus Wislander.

Erik Ekstrand är programledare för Det stora racet på SVT.

LÄS OCKSÅ: Ellen Bergströms oväntade karriärbyte – efter TV4

LÄS OCKSÅ: Smarta uppfinningen löser 3 vanliga kriser med resväskan

FOTO: SVT, IBL

SENASTE NYTT!