Elin Härkönens starka ord efter tragedin – erkännandet om svåra tiden

Elin Härkönen

Elin Härkönen har upplevt många motgångar genom åren.
I ett inlägg på Instagram delar hon nu med sig av ett par ärliga ord efter de djupa dalarna.
”Smärtsamt”, skriver hon.

Det var i maj tidigare år som Elin Härkönens relation med den forna TV4-profilen Paolo Roberto tog slut efter att det blev känt att han gjort sig skyldig till sexköp.

Sedan dess har Elin kämpat för att ta sig vidare efter det stora sveket, och med sig har hon fått både gamla och nya följares stöd. Genom hela hennes resa har de trogna fansen funnits vid hennes sida, och på hennes sociala medier delar Elin ofta med sig av sina tankar och känslor kring livet och dess motgångar det ofta kommer med.

Elin Härkönens dramatiska olycka

En annan händelse Elin Härkönen varit öppen med är det stora trauma hon var med om under ett träningspass för sju år sedan. Elin bröt nämligen nacken i en hästolycka, och på en sekund togs den stora drömmen om att bli världsmästare i voltige ifrån henne. I ett inlägg på bloggen skriver hon om den tuffa tiden:

”När jag gick igenom min livskris 2013 så trodde jag att mitt liv var över. Jag har aldrig mått så dåligt som då. Jag var då en tjej med otroligt bra självförtroende, jag var ju för tusan svensk och nordisk mästarinna. Jag skulle bli bäst, bäst i världen. Ingenting skulle få stoppa mig. Men min självkänsla hade jag och mina tränare glömt bort att jobba med.”

Hon fortsätter:

”När det som DÅ var mitt allt försvann från mig från en dag till en annan, så rasade mitt liv. Jag hade ingenting att luta mig mot. Jag hade inget kvar.”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Elin Härkönens ärliga ord efter tuffa tiden

Efter allt Elin har gått igenom har en av hennes största drivkrafter blivit att inspirera och motivera andra till att ta kontroll över sin kropp och hitta sin inre styrka.

På sin Instagram brukar hon inför sina nästan 90 000 följare dela med sig av värdefulla citat och tankar, och i ett av hennes senaste inlägg skriver hon en påminnelse till sig själv och sina följare om att även motgångar kan ge något fint i slutändan.

”Det kommer att komma väldigt smärtsamma stunder i ditt liv som kommer förändra hela din värld inom loppet av ett par minuter. De stunderna kommer att förändra dig. Låt de göra dig starkare, smartare och snällare. Men låt de bara inte förstöra dig”, skriver hon.

LÄS MER: Malin Berghagens svåra tid med pappa Lasse Berghagen

Och i kommentarsfältet kan man se hur följarna fortsätter att visa sin kärlek och uppmuntran till den personliga tränaren.

”Starka kvinnor föds inte bara sådär. De är skapta av stormarna de tar sig igenom”, skriver en följare.

”Ja det är imponerande att se vilken resa du har har gjort. Inspirerande med, för är det någon som verkligen vet vad dessa ord betyder, så är det du. Jag tar dom till mig”, skriver en annan.

Även tv-profilen och entreprenören Laila Bagge visar sitt stöd genom att kommentera ett rött hjärta.

LÄS OCKSÅ: Elin Härkönens relation med Paolo Roberto idag: Vi är vänner

LÄS OCKSÅ: Elin Härkönen avslöjar stora familjelyckan – efter svåra tiden