Elin Härkönens relation med Paolo Roberto idag: Vi är vänner

Elin Härkönen och Paolo Roberto.

Elin Härkönen bröt kontakten och tog bort Paolo Roberto på sociala medier efter att han gripits för sexköp.
Nu berättar hon att de fortfarande är vänner – trots att relationen är över.
– Det kanske är svårt att förstå om man inte har varit i den här situationen själv, säger hon till Aftonbladet.

Det var i slutet av maj som TV4-profilen Paolo Roberto, 51, skrev ett kryptiskt meddelande på sociala medier att han fattat ett dumt beslut som skulle få stora konsekvenser.

”Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig!”, skrev Paolo i inlägget då.

Kort därefter kom det fram att TV4-profilen gripits av polis efter att de gjort en razzia mot en bordell på Östermalm i Stockholm. Han anklagades för att ha köpt sex och dagen efter gripandet valde Paolo Roberto att erkänna i en intervju med Jenny Strömstedt i TV4.

– Jag har köpt sex. Det är första gången, svarar Paolo Roberto när Jenny Strömstedt undrade vad han har gjort.

Relationen tog slut efter erkännandet

Efter erkännandet tog relationen mellan honom och sambon Elin Härkönen, 29, slut och de slutade följa varandra på sociala medier.

Men under sommaren har ex-paret börjat följa varandra igen och de befann sig i augusti på ett gemensamt bröllop.

Det har dock varit lite oklart hur Elin Härkönens och Paolo Robertos relation ser ut idag – men nu väljer hon att berätta:

– Grejen är att vi är vänner. Det är svårt att bara radera någon ur sitt liv. Det kanske är svårt att förstå om man inte har varit i den här situationen själv. Men jag säger som jag brukar säga till mina vänner, om det hade varit din bror eller pappa, hade du bara raderat den personen ur ditt liv? Visst, det är svårt när man har blivit sviken, men vi är vänner, jag vill ändå vara vän. Jag tror att jag mår bättre av det än att gå runt och vara arg och hata någon. Livet är för kort för att tänka så, säger hon till Aftonbladet.

Elin Härkönens tack efter stödet

Hon berättar dock att de inte är ett par.

– Nej, sedan vet man aldrig vad som händer. Jag tror att det är alldeles för tätt inpå för att kunna säga någonting, säger hon till tidningen.

Elin Härkönen har haft en tuff tid sedan Paolo Robertos gripande blev känt. Men tros det turbulenta halvåret så har hon valt att göra det bästa av situationen.

– Jag mår faktiskt ganska bra. Det är så mycket i livet som är bra, det gäller bara att fokusera på det. Sedan har jag fått så himla fint stöd från alla, jag är väldigt mycket så att jag fokuserar på det som är bra. Sedan finns det mycket negativt också, man bombas med det också men då får man välja vad man ska fokusera på, säger hon till Aftonbladet.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT

LÄS ÄVEN: Elin Härkönen avslöjar stora familjelyckan – efter svåra tiden

LÄS ÄVEN: Elin Härkönen och Paolo Robertos bilder från vännens bröllop

SENASTE NYTT!