Elin Härkönens nya ord om kampen efter allvarliga olyckan

Elin Härkönen

För sju år sedan skadades Elin Härkönen rejält.
Vägen tillbaka har varit lång och tuff – nu väljer hon att öppna upp sig om den svåra tiden.
– Jag var förtvivlad och ledsen, skriver Elin på sin blogg.

När Elin Härkönen, 26, var 18 år gammal förberedde hon sig inför VM och drömde om internationella medaljer i voltige. Under ett träningspass tog livet en drastisk vändning när hästen blev rädd och Elin kastades rakt ner på marken. Hon bröt en halskota och fick en spricka i en annan, vilket resulterade i att hon blev stelopererat. Läget såg mörkt ut och Elin fick reda på att hon inte skulle kunna leva ett aktivt liv.

”När jag gick igenom min livskris 2013 så trodde jag att mitt liv var över. Jag har aldrig mått så dåligt som då”, har Elin Härkönen tidigare skrivit på sin blogg.

Elin Härkönens resa tillbaka

Men beskedet stoppade inte Elin från att fortsätta leva sitt liv precis som hon vill. Efter ett par operationer, mycket rehabilitering och träning var hon tillbaka. 2018 tog Elin EM guld i hinderbanelöpning.

Efter att ha rest sig från botten bestämde sig Elin för att hon vill inspirera andra människor till att göra samma resa. Idag jobbar hon som personlig tränare och motivationsföreläsare. Hon driver även en blogg samt uppdaterar sina sociala medier-kanaler flitigt. Att skriva om den tuffa tiden har hjälpt Elin väldigt mycket genom åren.

”Att skriva ner hjälper mig komma vidare… och förhoppningsvis kommer min resa kunna hjälpa fler framöver”, skrev hon i ett tidigare blogginlägg.

Nya orden om tuffa kampen

I ett nytt inlägg på sin blogg väljer Elin nu återigen att skriva om det hon har gått igenom. Hon berättar att kampen inte tog slut efter att hon lyckats ta sig tillbaka till träningen.

”Saknaden av mitt tidigare liv bestod…livet jag levde innan jag blev begränsad. Jag var en tjej som dagligen brottades med kronisk smärta, vars högsta önskan var att få en frisk kropp som fungerar”, skriver Elin och fortsätter sedan:

”Jag var förtvivlad och ledsen att jag under en period i mitt liv varit så taskig mot mig och min kropp. Något jag fick lida för även långt efter friskförklarandet”.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

”Har fortfarande kronisk smärta”

Trots att Elin Härkönen gjorde sitt bästa såg hon ingen förändring. Hennes kropp såg väldigt annorlunda ut och hon trivdes inte med sitt utseende.

”Kroppen hade konstant stresspåslag av smärta, så kortisol-nivån var skyhög.  Ämnesomsättningen var rubbad, vilket resulterade att kroppen absolut inte ville lägga på sig vikt. Jag kämpade men ingenting hände”. 

Efter att ha kämpat länge började Elin se resultat. Idag är hon tacksam för att hon inte gav upp.

”Kroppen är fantastisk och idag känner jag mig starkare och friskare än någonsin. Ja jag har fortfarande kronisk smärta, men jag börjar finna den där balansen i livet som jag kämpat för i så många år”, skriver Elin Härkönen.

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT