Elin Härkönen hyllas för starka videon – efter mardrömstiden

Elin Härkönen

Efter en tuff period hoppas nu Elin Härkönen på en bättre sommar. Och om det är någon som klarar av att vända motgångar till framgångar så är det hon.
Det visar hon i en ny video som hyllas av följarna.

Elin Härkönen har inte haft det lätt den senaste tiden. Hösten 2019 gick hennes pappa tragiskt nog bort, vilket naturligtvis lämnade henne med stor sorg. I ett öppenhjärtligt blogginlägg skriver hon så här:

”Du skulle ju få se dina barn växa upp, vara stolt över våra framgångar, få njuta av livets goda efter alla år av slit med jobb, bli världens bästa morfar om det nu blir fler av oss.. ja du skulle ju finnas där, i massvis med år framöver.”

Hon kunde dock hantera tragedin med stöd från sin dåvarande pojkvän Paolo Roberto, som hon precis hade träffat.

Men så kom nästa rejäla bomb. I maj slog polisen i Stockholm till mot en bordellverksamhet på Östermalm. Flera personer lagfördes av polisen, och en av dem var som bekant Paolo Roberto. Han gick dagen efter razzian ut och erkände sexköpet i en intervju med Jenny Strömstedt i TV4.

Livet efter sexköpsskandalen

Det här skakade givetvis om tillvaron för Elin Härkönen. I ett Instagraminlägg några dagar efter händelsen skriver hon om sin sorg.

Jag ska inte ljuga för Er, jag är ledsen… men jag vet att även detta kommer passera. Jag fortsätter leva efter tron om att vi aldrig möts av en motgång som är större än vad vi klarar av…

Den tron saknar inte helt grund, för hon har varit tvungen att ta sig igenom svåra perioder tidigare – och det har Elin Härkönen lyckats bra med.

Efter en rad SM-titlar i voltige var hennes dröm att vinna ett internationellt mästerskap, något som hon tränade hårt för. Men så kom olyckan. Under ett träningspass kastades hon av sin häst och bröt nacken. Hon stelopererades och läkarna berättade för henne att ett aktivt liv inte längre var möjligt, något som Härkönen sagt i bland annat Eldsjälar.

Följarna jublar

Men hon kämpade sig tillbaka och 2018, fem år efter den otäcka olyckan, uppfyllde hon sin dröm och vann EM-guld.

Det är den resan, från den brutna nacken till segern i Europamästerskapen, som hennes hyllade video på Instagram handlar om.

”Så mycket erfarenheter, kunskap och insikter att dela med mig av. Att skriva ner hjälper mig komma vidare… och förhoppningsvis kommer min resa kunna hjälpa fler framöver”, skriver hon.

Och följarna reagerar med värme och kärlek.

Vilken kämpe du är! Jag blir verkligen inspirerande av din styrka till att kämpa emot allt tufft. Du är en fantastisk förebild”, skriver en person, och en annan hoppas att framtiden för Härkönen är ljus:

Du är något ut över det vanliga! Må livets lyckostjärna lysa på dig för all framtid, det är du värd tusen gånger om! Och skulle det inte bli så, är jag tvärsäker på att du ser till att ditt liv kommer bli fantastiskt oavsett, för det kommer du själv se till!

En tredje skriver: ”Queen Elin, vilken resa, vilken framtid”.

Så av allt att döma kommer Elin Härkönen ta sig igenom den här svåra tiden också.

Foto: Pontus Orre/Aftonbladet, Instagram

SENASTE NYTT!