Elin Härkönen om tuffa kampen efter motgångarna

Elin Härkönen har varit med om flera motgångar i sitt liv.
Nu berättar hon hur hon straffade sin kropp när hon mådde som sämst och hur hon hittade vägen tillbaka.
”Det tog lång tid att bryta mina destruktiva mönster”, skriver hon.

Paolo Roberto erkände i en intervju i TV4 att han köpt sex. Samtidigt som allt detta skedde var han tillsammans med flickvännen Elin Härkönen, en relation som då fick sig en plötslig vändning.

De slutade följa varandra på sociala medier och ingen visste hur deras relation egentligen såg ut. Men för två månader sedan berättade Elin för Aftonbladet hur situationen såg ut.

– Grejen är att vi är vänner. Det är svårt att bara radera någon ur sitt liv. Det kanske är svårt att förstå om man inte har varit i den här situationen själv. Men jag säger som jag brukar säga till mina vänner, om det hade varit din bror eller pappa, hade du bara raderat den personen ur ditt liv? Visst, det är svårt när man har blivit sviken, men vi är vänner, jag vill ändå vara vän. Jag tror att jag mår bättre av det än att gå runt och vara arg och hata någon. Livet är för kort för att tänka så.

Paolo Roberto och Elin Härkönen.

Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Men allt som hände med Paolo är inte den enda motgång som Elin stött på. När hon var 18 år gammal förberedde hon sig inför VM och drömde om internationella medaljer inom ridsporten.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines familjesorg – efter prinsparets bebisavslöjande

Men det som inte fick hända hände – under ett träningspass tog livet en drastisk vändning när hästen blev rädd och Elin kastades rakt ner på marken och bröt en halskota och fick en spricka i en annan. Läget såg mörkt ut och Elin fick reda på att hon inte skulle kunna leva ett aktivt liv.

”Straffade kroppen”

Men Elin har kämpat sig tillbaka och idag vill hon inspirera andra människor till att alltid tro på sig själva. Idag jobbar hon som personlig tränare och motivationsföreläsare. Hon driver även en blogg samt uppdaterar sina sociala medier-kanaler flitigt.

I hennes senaste blogginlägg skriver hon om just kampen efter olyckan och hur hon tacklat sina motgångar. Bland annat berättar hon hur hon hade en ohälsosam relation till sin kropp.

”När jag bröt nacken kraschade jag totalt. Att min kropp svek mig och inte ens var kapabel till att kliva upp ur sängen tog så hårt på mig. Att jag misslyckades med min dröm om att bli världsmästare. Och även om jag var otroligt tacksam att vara i livet, så saknade jag det som tidigare varit mitt liv.

Det lättaste var att straffa kroppen, för då dämpade jag smärtan inom mig.”

Mår bättre idag

Men som man kan se nu tränar Elin för fullt och hon verkar ha en hälsosam relation till träning och till sin kropp.

”Det tog lång tid att bryta mina destruktiva mönster och beteenden. Det tog lång tid att lära mig älska min kropp för allt den KAN. Men jag klarade det.

Jag vet att förändring är möjligt, man måste bara VÅGA ta steget. Man måste våga BRYTA sig loss”, skriver hon.

Läs också: Tittarnas kritik mot SVT efter upptäckten i julkalendern Mirakel

Läs också: Peg Parneviks tvivel i relationen med Filip Lamprecht – efter bråken

SENASTE NYTT!