ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Elin Härkönens hälsobesked efter otäcka nackskadan

30 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Tilde Karlsson
ELIN HÄRKÖNEN
Elin Härkönen berättar nu om kampen tillbaka efter nackskadan.
För Hänt berättar hon att hon för första gången suttit på en häst igen efter olyckan.
– Det var en stor revansch för mig, säger Elin.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elin Härkönen om olyckan – läkarnas tuffa besked: "Tufft att ta emot"Brand logo
Elin Härkönen om olyckan – läkarnas tuffa besked: "Tufft att ta emot"

Elin Härkönen, 28, och programledaren Paolo Roberto, 53, blev ett par under 2019. De delade ett stort gemensamt intresse – nämligen träning. Men efter skandalen kring Paolo Roberto gjorde paret slut. Ett par månader efter uppbrottet med Paolo fann Elin kärleken igen.

2021 hittade Elin kärleken på nytt i proffsboxaren Anthony Yigit, 31 under inspelningen av programmet Elitstyrkans hemligheter. Än idag blomstrar kärleken mellan dem.

Elin Härkönens tuffa hälsokamp – läkarens dystra besked

I en intervju med Hänt berättar Elin om styrkan och glädjen hon fått ifrån att träna – både i jobbet och privat. Hon delar också med sig av en rolig nyhet, nämligen att hon suttit på en hästrygg igen för första gången på tio år.

Annons

– I år är det tio år sedan jag var med om en väldigt allvarlig olycka. Jag bröt nacken och hade inte den bästa domen från läkarna, utan det var snarare att ett aktivt liv bara är att glömma, säger Elin och fortsätter:

– Och det var väldigt hårt och tuff för mig att ta emot. Så jag bestämde mig för att kämpa, varje dag. Nu tio år senare har jag ju motbevisat dem, och det är en fantastiskt känsla.

Olyckan i fråga inträffade när Elin utövade voltige – en slags gymnastik på hästrygg. Under en träning inför EM föll Elin av sin häst och bröt nacken.

– Efter olyckan tryckte jag bort allt som hade med voltige och hästar att göra. Så idag har jag tyvärr ingen kontakt med hästar eller sporten, säger hon men meddelar sedan:

– Men nu var jag faktiskt uppe på hästryggen för bara några veckor sedan, för första gången på tio år. Så det var en stor revansch för mig. Men det kommer inte vara i min vardag igen tror jag.

Elin Härkönen om träningen – räddningen efter olyckan: ”En jättestor del av mitt liv”

Träning är minst sagt en stor del av Elin Härkönens liv. Elin berättar att hon efter olyckan har riktat in sig allt mer på träning istället för hästsport – något som har har varit väldigt viktigt.

– Jag har fortfarande ont i nacken, och det är också därför jag tränar varje dag. Många frågar mig hur jag kan hålla motivationen uppe, men jag vet att om jag inte gör det får jag så mycket ondare i kroppen, säger hon och fortsätter:

– Träning har alltid varit en jättestor del av mitt liv, den dagen då jag inte kunde träna alls uppskattade jag det på ett helt annat sätt. Det är det roligaste jag vet. Sedan är det ju mitt jobb också, så det går hand i hand.

FOTO: HÄNT

Annons