Elin Härkönen i tårar – ärliga orden om nya motgången

Elin Härkönen

Livet har sina medgångar och sina motgångar. Det är Elin Härkönen väldigt medveten om. Nu berättar hon om sin senaste tuffa tid – och hur hon klarade sig igenom den.

Personliga tränaren, bloggaren och inspiratören Elin Härkönen, 26 år, har aldrig varit rädd för att dela med sig av livets svåra stunder. Hon är alltid beredd att öppna upp sig om sina motgångar, både på Instagram och i sin blogg.

Och det är i bloggen som hon nu berättar om sina senaste tuffa period. Där passar Elin Härkönen också på att dela med sig av hur hon hanterade den nya krisen.

Att vara stark är svårt, det tar energi och till slut blir man trött. Det är mänskligt”, skriver hon bland annat i inlägget som hon har döpt till Ups n down.

Ärliga orden om motgångarna

Elin Hörkönen har tidigare berättat om en allvarlig och otäck olycka som hon var med om som 18-åring. Hon tävlade under den tiden i voltige och låg i hårdträning inför VM. Hon hade redan en rad SM-titlar på prishyllan med hade än så länge inte vunnit något stort internationellt mästerskap.

Och så såg det heller inte ut att bli, för under ett träningspass kastades hon av hästen och skadade sig så pass att läkarna sa åt henne att ett aktivt liv inte längre var möjligt. Hon kämpade sig dock tillbaka och lyckades några år senare vinna EM-guld. En solskenshistoria, alltså!

Förra hösten berättade Elin Härkönen om en annan tråkig episod. Hennes pappa gick då tragiskt nog bort.

”Du skulle ju få se dina barn växa upp, vara stolt över våra framgångar, få njuta av livets goda efter alla år av slit med jobb, bli världens bästa morfar om det nu blir fler av oss.. ja du skulle ju finnas där, i massvis med år framöver”, skrev hon i bloggen.

Nya tuffa tiden

Nu har alltså nästa bakslag kommit. Den här gången är det känslorna som spökar – vilket kan vara nog så jobbigt.

I slutet av förra veckan var jag helt tom. Tom på energi. Det lättaste för mig i situationer som då är att fortsätta köra på… för jag vet att om jag stannar upp så kommer jag få tid att känna. Och det blir jobbigt”, skriver hon i bloggen.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Elin Härkönen fortsätter berätta att hon fattade ett för henne ganska nytt beslut. Istället för att ta den ”lätta vägen” stannade hon upp och tog in känslorna.

Gråta, skratta… ja känna alla dessa känslor jag beskrev tidigare. Det var jobbigt. Men idag känner jag mig så mycket starkare och gladare. De negativa tankarna behövde ut, för att inte ta över alla positiva”, skriver hon. 

Trots motgångarna verkar Elin Härkönen alltså vara på väg framåt. Hon är dock beredd på att alla dagar framöver inte kommer vara en dans på rosor.

Idag vinner de positiva och jag kommer hålla i det ett bra tag framåt… tills bägaren behöver tömmas igen”, avslutar hon.

Bild: Pontus Orre/Aftonbladet, TT