Elin Härkönens första ord till följarna efter långa frånvaron

Elin Härkönen

Elin Härkönen har haft en lång paus från sociala medier.
Nu bryter hon tystnaden efter den långa frånvaron.
– Så lärorikt, skriver träningsprofilen.
503 Service Unavailable

Träningsprofilen Elin Härkönen, 26, delar ofta med sig av inspirerande texter och inlägg, både på sin blogg och sitt Instagram-konto. Men trots att det nästan alltid är en glad Elin som följarna möts av har hennes liv inte varit en dans på rosor den senaste tiden. I maj uppdagades det nämligen att hennes dåvarande sambo Paolo Roberto, 51, gjort sig skyldig till sexköp och nyheten kom som en chock för Elin.

Efter den chockartade nyheten har hon tagit tid till att fokusera på sin fysiska och psykiska hälsa, och i slutet av september gav hon sig iväg på en retreat där hon skulle vara helt bortkopplad från omvärlden i elva dagar. På hennes blogg berättade hon om beslutet.

”Det jag kan säga är att jag kommer åka iväg i slutet av nästa vecka och vara borta och BORTKOPPLAD i 11 dagar. Alltså 11 dagar utan telefon…… det känns nästan som den största utmaningen just nu, haha!”

Första orden efter långa frånvaron

Och den plötsliga pausen verkar haft en positiv inverkan på träningsprofilen. I ett inlägg på bloggen skriver hon om hennes utmanade dagar, och om insikterna det gett henne.

”Jag är så obeskrivligt tacksam för det äventyr jag fått chansen att vara iväg på”, börjar hon med att skriva innan hon fortsätter:

De här dagarna kom verkligen precis när jag behövde det som mest. Att åka bort, koppla bort allt och alla och bara fokusera på mig själv och mitt liv har varit så lärorikt. Jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv de senaste dagarna.”

Elin Härkönen berättar att dagarna har fått henne att känna stolthet över sig själv, och att hon också känner en stor tacksamhet och kärlek till sin kropp som låter henne göra allt hon vill göra.


”Det finns inget stopp.
Jag har återigen bevisat för mig själv att det inte finns några gränser. De enda gränserna som existerar är de man själv sätter upp i sitt huvud. Jag är så tacksam för all tid jag har lagt ner på mentalt träning. För det gör att jag kan pusha mig långt utanför min komfort zone. Jag är så tacksam För all tid jag lagt ner på att stärka upp min kropp... för annars hade jag gått miste om livet. Jag är så tacksam att jag vågar fortsätta utmanas....för det får mig att utvecklas”, förklarar hon.

Hon berättar även att hon fått sig en rejäl tankeställare om vad som egentligen är viktigt i livet, och att hon från och med nu ska bli bättre på att rensa sånt från hennes liv som endast drar ner på hennes livskvalité. Avslutningsvis uppmanar Elin sina följare att göra detsamma.


”Gör det du också. Livet är för kort för att må dåligt”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Elin Härkönen försvinner – egna orden om långa tystnaden
LÄS OCKSÅ: Elin Härkönens nya beslut med Paolo Roberto – efter sveket


FOTO: TT