LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Elin Härkönen bryter kontakten med Paolo Roberto

20 maj, 2021 
AvLovisa Ström
Elin Härkönen & Paolo Roberto
Ett år har gått sedan Paolo Roberto greps för sexköp. Nu bryter Elin Härkönen kontakten med honom.
”Jag har mått dåligt tillräckligt länge”, skriver hon.
Annons
TV: Elin Härkönen tvingas till sjukhus efter otäcka olyckan – se klippet härBrand logo
TV: Elin Härkönen tvingas till sjukhus efter otäcka olyckan – se klippet här

Det var under våren förra året som Paolo Roberto greps för sexköp. Han och flickvännen Elin Härkönen gick då skilda vägar men fortsatte att hålla kontakten efteråt. Men nu har Elin fått nog. I ett ärligt inlägg på Instagram skriver hon nu att hon har valt att bryta kontakten med Paolo.

”Så länge har jag velat skriva något. Eller snarare skrika något. Så länge har jag velat göra min röst hörd... men inte vetat hur. Jag har inte kunnat ta in det eller inse att det faktiskt har hänt. Min enda förklaring är att jag hamnade i någon slags överlevnadsbubbla... för att ens orka ta mig upp på morgonen. Förblindad av kärleken har det tagit tid för mig att förstå. Men nu, ett år senare har allt kommit ikapp mig och han gör det väldigt enkelt för mig att förstå. Jag ser nu vad det är han står för och vad han faktiskt tycker, tänker och vilka värderingar han har. Det är dags att göra min röst hörd, precis som jag ser er göra”, inleder hon inlägget.

Annons

Elins tydliga markering mot Paolo Roberto

I inlägget gör hon det sedan tydligt att hon tar starkt avstånd från det som hänt och uppmanar också sina följare att rannsaka sig själva och folk i sin omgivning.

”1 av 10 män i Sverige har köpt sex”Först och främst: Hur i h*lvete kan människohandel normaliseras?! Ja, jag har hört män normalisera sexköp och bortförklara sig med att det är en tjänst, i liknelse med att gå till frisören!? Det skrämmer mig. Jag ropar ut till er som säger att dessa utsatta kvinnor VILL eller har VALT att sälja sina kroppar? Jag ber er: Se över era värderingar. Se över vad du och dina vänner anser som normalt och stå upp för dem som är utsatta!”, skriver hon innan hon fortsätter:

”Jag har själv fått uppleva hur sexhandel kan förstöra ens liv, men till skillnad från kvinnor som inte har ett val så har jag haft turen att kunna välja att inte bli ett offer. Men fan vad otillräcklig, misslyckad och värdelös jag känt mig. Och jag vet att ni tyvärr är många därute med mig...Tack vare stöd från mina vänner, familj och Er har jag tagit mig ur detta starkare. Jag vet att det som hänt, inte har något med mig att göra, eller att jag inte är misslyckad. Jag vill att ni som någon gång hamnar i en liknande situation som mig kommer ihåg det.”

Annons

Därför bryter Elin Härkönen kontakten med Paolo Roberto

I samma inlägg skriver Elin att hon nu klipper banden helt med sitt ex, som hon tidigare varit vän med. Anledningen är helt enkelt att hans värderingar och handlingar.

”Slutligen vill jag säga att man ibland behöver klippa band för sitt eget välmående. Hur ont det än gör. Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag. Jag har alltid försökt se det bästa i människor, och ibland får jag gräva så mycket att det tillslut snarare blir önsketänkande än sanning. Nu vill jag lämna det här bakom mig, en gång för alla. Jag har mått dåligt tillräckligt länge och livet är för kort för att inte vara lycklig och må bra!”

Annons