Elena Belle: Därför bytte jag namn från Natacha Peyre

Elena Belle förändring

Hon slog igenom som Natacha Peyre i Paradise hotel 2015, men idag heter hon Elena Belle och är en svensk Hollywoodfru. Nu avslöjar TV3-profilen sanningen om sitt namnbyte, och om känslorna kring sitt deltagande i dokusåpan.

Elena Belle, 32, är tillbaka i realityerien Svenska Hollywoodfruar på TV3 där tittarna från följa hennes lyxliv med maken Michael Theanne och dottern Luna Belle som snart fyller ett år.

Svenska folket känner nog igen Elena mer som Natacha Peyre. 2005 blev hon en stor profil då hon deltog i den andra säsongen av Paradise Hotel och arbetade som glamourmodell. I serien Svenska Hollywoodfruar – i fokus som sänds på Viafree berättar Elena Belle nu sanningen om sitt plötsliga namnbyte och vad som var orsaken.

– Jag bytte namn, det är en lång historia. För jag har inte kontakt med min pappa, vi har inte kommit så bra överens. Jag ville byta mitt namn, sen blev det om jag ska byta mitt efternamn så byter jag hellre hela namnet för att det ska matcha.

Annons:
Här är ett av sommarens mest romantiska kärleksarmband

Efter att hon själv blev mamma för nästan ett år sedan har Elena tänkt tillbaka på sina unga år, och hon tror absolut att det påverkar henne på många sätt.

– Jag var ganska galen när jag var yngre, jag behövde mycket uppmärksamhet. Nu förstår jag varför jag betedde mig som jag gjorde, just för mig så spelade det ingen roll hur jag fick uppmärksamhet, bara jag fick den bekräftelsen, berättar hon ärligt.

Att delta i Paradise hotel var dock ingen bricka i ledet att få uppmärksamhet, istället hävdar den svenska Hollywoodfrun att det mer var slumpen som avgjorde. Hon hade precis gjort slut med sin dåvarande pojkvän och tänkte mer att det skulle vara skönt att komma iväg och dessutom få en gratis semester. Men något Elena Belle inte hade räknat med var uppmärksamheten som gjorde att hon blev Natacha Peyre med hela svenska folket.

– Det var ganska jobbigt på den tiden för jag hade ingen erfarenhet av journalistik eller tv, hur det kunde blåsas upp. För mig var det bara en lek. Jag fick mycket negativ press och jag mådde väldigt dåligt. Jag var ung och naiv, jag tror många journalister utnyttjade den situationen, säger Elena.

Samtidigt är det en tid hon inte ångrar. För tack vare alla rubriker kunde hon få ett visum till USA, där hon än idag bor.

– Allt händer av en anledning. Bara man har press och tidningsartiklar och att folk pratar om en har gjort att jag idag har ett visa i USA. Jag kan inte önska bort den biten för då kanske jag inte hade varit där jag är idag.

Elena Belles och de andra profilernas liv går att följa i Svenska Hollywoodfruar som visas på Viafree och TV3 varje tisdag klockan 21.00. 

LÄS OCKSÅ: Elena Belle hyllas efter udda kravet på dopgästerna

LÄS OCKSÅ: Efter skräckförlossningen – Elena Belle oväntade familjebesked: ”Så spända”

FOTO: Ibl, Viafree

 

Senaste nytt