LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Elaine Eksvärd vill också vara ledig: "Jag måste få fritid”

04 nov, 2016 
Lina Arvidsson
Elaine Eksvärd längtar efter att vara ledig - men räknas egentligen jobbet som jobb eller ledighet när man har småbarn?
Annons

Alla har en åsikt om föräldraskap. Sist var det Carin da Silva, 32, som hamnade i hetluften när hon berättade att hon hade sin treåring på förskolan samtidigt som hon är föräldraledig med sin nyfödda bebis. Nu ger sig författaren och retorikexperten Elaine Eksvärd, 35, in i barndebatten med ett inlägg på sin blogg.

Där diskuterar hon: Är det egentligen mest jobbigt att vara hemma med barnen eller att vara på jobbet?

– Gustav ska äta middag med sin syster. Välförtjänt efter en helg med barnen då jag var på jobb i en massa städer. Det är så dubbelt det där. Jag ”förtjänar” aldrig fritid eftersom jag är borta på jobb, nästan som att det räknas som fritid då det är allt annat än det.

Elaine med maken xx och sonen Matheo.
Elaine med maken Gustav och sonen Matheo.

Elaine Eksvärd skriver att hon får sova hela nätter när hon bor på hotell när hon är bortrest genom arbetet, men att hon hellre skulle tillbringa tid med sina kusiner:

Jag ska prata med Gustav om det här med kvällar med jobb. Jag måste få lika mycket fritid som honom, det kan inte bli ”avdrag” för jobb, skriver Elaine Eksvärd.

Elaine och maken Gustav har två barn, Matheo 4 år och Evelyn 1 år.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons