Hårda kritiken mot Carin Da Silva: "Varför skaffar du barn?"

Efter att Carin Da Silva skrivit om att ha sitt äldsta barn på förskola fick hon utstå hat från andra mammor på sociala medier. Nu sätter hon ner foten mot kritiken.

Carin Da Silva, 31, och Niklas Persson blev för bara några veckor sedan föräldrar till lilla Max. Storebror Theo, 3, har fått gå på förskolan medan Carin är hemma med bebisen. På sin blogg har det startat en debatt efter att hon skrev om att syskon ska få vara på förskolan när man har en ny bebis:

– Jag tycker att det är en självklarhet att man ska få ha det och jag är väldigt glad att det är 30 h här i Stockholm och inte tex 15 h som det är i Göteborg.

Carin da Silva är trött på hetsen från andra mammor.

Carin Da Silva är trött på hetsen från andra mammor.

Inlägget rörde upp starka känslor och i kommentarsfältet har det diskuterats vilt:

– Det är många som skriver: varför skaffar du barn om du inte vill vara med dem? Lägg ner! Sluta med det där skitsnacket direkt! Jag utgår ifrån att alla föräldrar gör allt vad som står i deras makt för att deras barn ska må så bra som möjligt och sätter barnens behov först, skriver Carin i bloggen.

Carin da Silva med fästmannen Niklas Persson i somras, några månader innan lillebror Max föddes.

Carin Da Silva med fästmannen Niklas Persson i somras, några månader innan lillebror Max föddes.

I TV4:s Nyhetsmorgon utvecklar Carin tankarna om föräldraledighet, syskon och förskola:

– Jag har en treveckors hemma och man gör inget annat än ammar och byter bajsblöjor, säger Carin i programmet och fortsätter. Om jag skulle ha en treåring hemma, det skulle inte gå. Han skulle ha så tråkigt.

Hon sätter också ner foten om hetsen som kommer från andra mammor:

– Det som jag chockas över är att de mammor som skriver, för det är 100 procent mammor som skriver kommentarer på det här inlägget, att man stöttar inte varandra överhuvudtaget. Det är inte alltid jättelätt att vara småbarnsförälder och det är svårt som det är, säger Carin Da Silva.

FOTO: Stella

Läs mer: Carin da Silva om förlossningen: ”På gränsen till panik”

SENASTE NYTT!